Отиди на
Форум "Наука"

Създаване на вакуум в херметично пространство за битови нужди


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте! Първо се извинявам, ако темата не е в правилния раздел. Нов съм тук и не можах да преценя къде да я пусна.

Искам да създам херметично пространство в което ще има вакуум. Моля ви за съвети и помощ. Всяка адекватна информация ще ми е от полза.

Става дума за херметичен съд (условно казано), на който трябва да му се монтира някакъв микро-вентил или нещо като предпазен клапан за да се изтегля въздуха през него и да се създаде вакуум, но в същото време да не пропусне въздуха да влезе обратно и да задържа вече създадения вакуум. Трябва ми и някаква малка вакуум-помпа с която да изтегля въздуха от обема на съда. Също така ми трябва и информация за минималното налягане и стойности за даден обем за да се каже че той е под вакуум. Как се измерва? В атмосфери или бара, като въздуха ли? Моля за вашата помощ приятели, защото не разбирам тази материя. Трябва ми и малко помощ от майсторите, занимаващи се с хладилна техника или пневматика. Какви вентили са ми необходими? Нужно ми е нещо малко и компактно, но надеждно. Затворения и вакуумиран съд след това ще бъде под постоянен вакуум.

Благодаря ви предварително за помощта!

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 22 минути, Любопитко said:

Здравейте! Първо се извинявам, ако темата не е в правилния раздел. Нов съм тук и не можах да преценя къде да я пусна.

Искам да създам херметично пространство в което ще има вакуум. Моля ви за съвети и помощ. Всяка адекватна информация ще ми е от полза.

Става дума за херметичен съд (условно казано), на който трябва да му се монтира някакъв микро-вентил или нещо като предпазен клапан за да се изтегля въздуха през него и да се създаде вакуум, но в същото време да не пропусне въздуха да влезе обратно и да задържа вече създадения вакуум. Трябва ми и някаква малка вакуум-помпа с която да изтегля въздуха от обема на съда. Също така ми трябва и информация за минималното налягане и стойности за даден обем за да се каже че той е под вакуум. Как се измерва? В атмосфери или бара, като въздуха ли? Моля за вашата помощ приятели, защото не разбирам тази материя. Трябва ми и малко помощ от майсторите, занимаващи се с хладилна техника или пневматика. Какви вентили са ми необходими? Нужно ми е нещо малко и компактно, но надеждно. Затворения и вакуумиран съд след това ще бъде под постоянен вакуум.

Благодаря ви предварително за помощта!

 

Képtalálatok a következőre: vákuum zacskó"

Képtalálatok a következőre: vákuum zacskó hand made or Képtalálatok a következőre: vákuum zacskó or vakuum cleaner electrolux-vakuumos-porszivo-klein-toys-2.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ака знаеш какво ще правиш във вакуумирания съд - това ще ти определи параметрите на вакуумиращата инсталация. Трудно е, ако си нямаш понятие от вакуум:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Вакуум

...

...

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
  • Create New...