Отиди на
Форум "Наука"

През август 2019-та България е изключена от Парижкия меморандум


Recommended Posts

  • Потребители

Обявиха България за пиратска държава, сравняват я със Сомалия

Обявиха България за пиратска държава, сравняват я със Сомалия

 
 
 

България е изключена като собственик на морски флаг от всички списъци по Парижки меморандум. Организацията има трите списъка – черен, сив и бял, касаещи флаговете с висок, среден и нисък риск за корабоплаването. В края на юли, на сайта на международната морска организация се вижда, че името на страната ни липсва и в трите списъка. Експерти посочват като главна причина скандала с либийския танкер „Бадр“.
Парижкият меморандум е организация на всички европейски и част от световните морски страни, касаеща пристанищния контрол на корабите. За изключването на България от него съобщава сайтът "Транспортал", като разяснява вероятните причини и опасните последици от това.
„Изпадането на България от списъците на Парижкото споразумение е неприятен факт, независимо на какво се дължи. Това означава, че режимът за проверка на корабите ни ще бъде затегнат до изключително високи нива“, коментира пред медията бившият директор на ИА „Морска администрация“ к.д.п. Николай Апостолов. Той обяснява още, че на тези списъци се гледа изключително сериозно като дава за пример 2007 година, когато е имало опасност страната ни да бъде преместена в черния списък на меморандума. „Тогава мобилизирахме всички усилия и дори поискахме одит от Световната морска организация“, обяснява Апостолов.
„Ако изпадането не се дължи на някакво техническо изискване, това означава, че сме почнали да берем плодовете на скандала с либийския танкер „Бадр““, коментира председателят на доброволната спасителна организация „БУЛСАР“ к.д.п. Никифор Герчев. Според него само преди няколко месеца в официалния бюлетин на Световната морска организация България е била описана като пиратска държава и сравнена със Сомалия.

 

https://www.burgasdream.com/index.php/bg/akcenti-bg/item/4975-обявиха-българия-за-пиратска-държава,-сравняват-я-със-сомалия

 

Някой има ли информация за развитието на казуса с флага?

 

 

 

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...