Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Калпаво време

Препръчано мнение

Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 16:56, Tahev loren said:

Защо се оплиташ като пиле в кълчища, ако за една футболна среща е изтекло 2 часа време, или 5 часа време, кой времеви интервал е по голям, и за кой интервал казваме че времето се е забавило, естествено че времевият интервал от 5 часа който е по голям, ще кажем че времето за мача се е удължило, значи го тълкуваме като забавяне на времето.

Expand  

Друг път. Отчел си 5 единици време, значи твоя брояч е по бърз от моя( 2 еденици време), ти си с по <бързото> време, ти си се състарил с 3 еденици време, твоите биохим.процеси са по  наситени със Събития, демек, ще живееш по кратко.

• Мнения 703
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 17:03, laplandetza said:

Друг път. Отчел си 5 единици време, значи твоя брояч е по бърз от моя( 2 еденици време), ти си с по <бързото> време, ти си се състарил с 3 еденици време, твоите биохим.процеси са по  наситени със Събития, демек, ще живееш по кратко.

Expand  

Е как ще е по бърз, по бързо ще се движи отброяването, но времето ще е по голямо, което означава че времето се забавя.  5 дена по дълго време ли е от 2 дена време, кое време е по голямо , ако за време от 5 дена изиграеш хоро, а аз го изиграя за 2 дена, кое време е по голямо за изиграното хоро, ти си го изиграл за 5 дена аз за ,2 дена, ти си го изиграл за 5 дена, значи си го изиграл с по малка скорост от мен.  Но твоето време е по голямо от моето, затова се приема че твоето време се е забавило спрямо моето.

Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 17:18, Tahev loren said:

Е как ще е по бърз, по бързо ще се движи отброяването, но времето ще е по голямо, което означава че времето се забавя.  5 дена по дълго време ли е от 2 дена време, кое време е по голямо , ако за време от 5 дена изиграеш хоро, а аз го изиграя за 2 дена, кое време е по голямо за изиграното хоро, ти си го изиграл за 5 дена аз за ,2 дена, ти си го изиграл за 5 дена, значи си го изиграл с по малка скорост от мен.  Но твоето време е по голямо от моето, затова се приема че твоето време се е забавило спрямо моето.

Expand  

Ми не е така, Какво е Време, в твоята локалност, <местно> време е как протичат процесите, с каква наситеност на <стъпки> събития и интензитет, това ти дава Време При <пряко> сравнение, което според мен не е възможно , аз играя хорото 5 дни, но за мен това е Огромен подвиг. Биохимията, цялата биология и биомеханика са с многократно превишаващи Твоето Двудневно хоро, да речем можем да изчислим и с някакъв Коефициент аз съм по брой елементарни Събития много над теб. Времето ми е забързанои моето хоро е несравнимо по енергоемко от твоето. Това при този конкретен пример. Ако обаче , анализирам хоро играно само от Теб, играеш го според мен 5 дни, но Мноооого флегматично, обратно, аз го играя, за теб е 2 дни , но е невероятно бързо и енергично за теб. Схващаш ли сега?Аз мисля много по бързо от теб, и ако можехме да сравним за твоите 2 минути вече съм решил задачата, защото съм на <скорост живот> 2 пъти и нещо над , по бърза от твоята.Ще умра в <абсолютно значение> по рано от теб и евентуално, ако някой ти прати <факс> с моите мисли, ти може да продължиш и прибавиш нещо, макар и да го сътвориш <флегматично>

• Потребител
Публикувано (edited)
  On 7.12.2020 г. at 17:33, Ниkи said:

Май ти си се оплел като пиле в калчища 🙂

Expand  

Виж сега, за време от 5 часа стават едни и същи събития като за време от 2 часа, според теб кои събития са се случили по бързо, естествено че събития разиграли се за 2 часа са по бързите. Но времето от 5 часа е по голямо от времето от 2 часа, значи че ако твоят часовник показва 2 часа а моят 5 часа , твоето време се е забързало защото 2 часа е по малко от 5 часа, и докато моят часовник е отброил 5 часа , за това време по твоят часовник са изтекли  същите събития, за по малко време, значи моето време се е забавило.

Редактирано от Tahev loren
Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 17:51, Tahev loren said:

Виж сега, за време от 5 часа стават едни и същи събития като за време от 2 часа, според теб кои събития са се случили по бързо, естествено че събития разиграли се за 2 часа са по бързите. Но времето от 5 часа е по голямо от времето от 2 часа, значи че ако твоят часовник показва 2 часа а моят 5 часа , твоето време се е забързало защото 2 часа е по малко от 5 часа, и докато моят часовник е отброил 5 часа , за това време по твоят часовник са изтекли  същите събития, за по малко време, значи моето време се е забавило.

Expand  

Не ми се губи време да спорим излищно, да си знаеш, че не си прав, объркал си се.

100 Гатаники за събитич през една  минута е замен , 100 Гатанки Събития през 30 секунди за теб, Кой ще мисли по добре ?Кой е <изгорил> повече кръвна захар, ти , аз или по равно? Помисли защо разправят, че като наближиш Скорост<С> и времето ти <спирало>?

• Потребител
Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 18:02, laplandetza said:

Не ми се губи време да спорим излищно, да си знаеш, че не си прав, объркал си се.

100 Гатаники за събитич през една  минута е замен , 100 Гатанки Събития през 30 секунди за теб, Кой ще мисли по добре ?Кой е <изгорил> повече кръвна захар, ти , аз или по равно? Помисли защо разправят, че като наближиш Скорост<С> и времето ти <спирало>?

Expand  

Виж, в определението за време, са се оплели като пилета в кълчища много философи от древноста, пък и учени от съвремието. Аз мисля че времето няма скорост на протичане, то не е процес, събитие, случване, чрез него се дефинира скороста като изминат път за единица от време, следователно времето няма как да е следствие на изминат път от определена скорост след като скороста се дефинра отново с времето. Получава се тавтология като, отговора на въпроса, " кое е първичното, яйцето или кокошката "?

Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 18:19, Ниkи said:

Кой говори за общо време. Моментно съвпадане на показания на часовниците при втората обща точка.

Expand  

В тази Втора точка, нямаме Равни показания за Момент, ако бихме имали, означава Общо Време. Примерно единия часовник 10 секунди , другия 6 секунди, нямаме и двата по 10 секунди.

Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 18:22, Tahev loren said:

Виж, в определението за време, са се оплели като пилета в кълчища много философи от древноста, пък и учени от съвремието. Аз мисля че времето няма скорост на протичане, то не е процес, събитие, случване, чрез него се дефинира скороста като изминат път за единица от време, следователно времето няма как да е следствие на изминат път от определена скорост след като скороста се дефинра отново с времето. Получава се тавтология като, отговора на въпроса, " кое е първичното, яйцето или кокошката "?

Expand  

Ти разглеждаш, вероятно> Време като самостоятелен особен Обект. Тогава могат да се променят нещата. За мен разбиране за <време> , не е като твоето.

• Потребител
Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 18:19, Ниkи said:

Кой говори за общо време. Моментно съвпадане на показания на часовниците при втората обща точка.

Expand  

кой ти сра в гащите 

релативистите твърдят че двете времена не съвпадат а ти знаеш по-добре 😀

• Потребител
Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 18:26, Ниkи said:

Условието ти куца. Футболния мач е трети часовник. По него е изтекъл час и половина (ако не бройм полувремето :) ). от негова гледна точка се разглеждат другите два.

Expand  

Не знаех, че футболните мачове могат да заместят часовниците в тяхното предназначение. :)

• Потребител
Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 18:34, laplandetza said:

Ти разглеждаш, вероятно> Време като самостоятелен особен Обект. Тогава могат да се променят нещата. За мен разбиране за <време> , не е като твоето.

Expand  

Не, времето няма как да се разглежда като отделно от всемира, но не зависи от него, не знам по какви причини. Всъщност какво е времето?

• Потребител
Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 18:22, Tahev loren said:

Expand  

Затова са приели скорост на светлината да е константа.

Ако светлината за мен е изминала дадена отсечка за 1 секунда, но за теб светлината е изминала същото разстояние за 1,5 секунди, то времето при теб се е забавило. 

• Потребител
Публикувано

Парадокса на времето е неизбежен в ТО и няма решение и е забелязан много отдавна, затова гения на всички времена и народи реши да го реши като го трансформира от симетричен в асиметричен, но поне е много ентелегентен не забелязва че парадокса пак си остава дори и асиметричен. 

https://einsteinpapers.press.princeton.edu/vol7-trans/82

• Потребител
Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 18:56, Ниkи said:

Спести ми тия селянии. Темата си  е твоя. Кажи, че не искаш да пиша в нея и повече няма да ме видиш тук

Expand  

Напротив пиши, много е смешно. 😀

Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 18:52, Ниkи said:

Не е задължително. Замести в Лоренц. В първа обща точка: скорост=V и Х=0, във втора обща точка скорост=V и пак Х=0. Общо време имаш при равен интервал а тук имаш съвпадащ момент

Expand  

Няма как и втората точка по Х в Неподвижната система да е Нула, за едни и същи два часовника.

• Потребител
Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 19:00, Ниkи said:

Орбит, обратното е. Ти виждаш, че около теб нещата се случват по-бързо, значи твоето време е по-бавно

Expand  

Имаш два часовника. Единият показва 5:00, а дргият показва 4:50.
Кой е изостаналият? Отгвоворът е този с по-малкото показание.

Орбит е прав. Светлината е нашият репер. Ако тя изминава един и същи път
за 1сек и 1,5сек, по-големият интервал означава забавено време.

Публикувано (edited)
  On 7.12.2020 г. at 19:11, Ниkи said:

Единия часовник е неподвижен през цялото време

Expand  

Неподвижния е в Х=0, а подвижния приВтора точка се засича с Друг Неподвижен часовник в точка Х=Нещо си. 

Х1 =0 само в Първата Обща точка, при Втора точка отново Х1= о, но Х е различно от Нула !

Редактирано от laplandetza
  • Потребител
Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 19:07, gmladenov said:

Expand  

Това означава че СТО е вярната теория и парадигма която е адекватна на действителноста.

• Потребител
Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 19:13, vanio said:

Между другото от ЛТ следва че времето се ускорява а не се забавя, но това е друга история. 

Expand  

корекция: пространството се разтяга а не се свива 

• Потребител
Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 19:07, gmladenov said:

Expand  

Обаче май Ники е прав.

• Потребител
Публикувано
  On 7.12.2020 г. at 19:28, Ниkи said:

Нали с Лапландеца това твърдим

Защо пък точно светлина избрахте? Как ще имате различно време спрямо нея?

Expand  

Нали си защитник на СТО, и трябва сам да си отговориш. Защото иначе ще излезе че скороста на светлината не е инвариант, и изминава един и същи път за две различни времена, което е показател за нейната вариантност, т.е че не е константа и зависи или от движението на източника , или от движението на наблюдателят.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

Научи повече  

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.