Отиди на
Форум "Наука"

Парадокс на Лапландеца N - ти номер


laplandetza

Recommended Posts

На кратко, имаме 2 ИОС/а с относителна скорост такава при която имаме Лоренц фактор 2 , не ми се търси йолко е тази скорост.

В приелата се за Неподвижна система имаме Наблюдатели  Двама и всеки от тях има оптичен Резонатор, разположен по Ос У и с дължина 1 метър. Разбира се можем да сложим и часовници но без тях драмата е истинска. Резонаторите са <сверени>, синхронизирани, При Втория наблюдател има и еднагредичка.

  Втората система има Един наблюдател с Един оптич. Резонатор, разположен и той вертикално , по Ос У1, и той с дължина 1 метър. Тази система за начало е приета за Подвижна.

 Подвижния наблюдател и Първия неподвижен се Срещат - Обща точка, Координатни начала и Подвижния резонатор се <сверява> , синхронизира ( ако е изобщо правилен този термин) с Неподвижния, Така се случило че тъкмо става отражение от огледало(долното) от там тръгва и лъча на Подвижния резонатор , долното огледало в Общата точка.

Наблюдателите записват циклите на резонаторите. Движението, иотносителна скорост е по Ос Х и идва момента когато Подвижния резонатор Удря гредичката на втория наблюдател, неподвижен и се чупи на парчета. В този момент Неподвижните Наблюдатели са отчели 100 цикъла в резонаторите, Подвижния пък е отел 2 пъти по малко, 50 цикъла. Бройката изобщо не е важна , важна е разликата в бройките цикли, а тя е Гарантирана.

Сега, Според СТО, обръщаме гледните точки, до скоро Подвижния наблюдател Вече е Неподвижен, Обща точка, резонатори отчитат, Сегащния неподвижен отчита и брои докато гредичката лети към резонаторчето му, брои 1,2.30. 40 . 50. 60. 70. 90, 100 цикъла и Бум, на пърчета , а пък подвижните са отчели само 50 цикъла, нали така, Всичко е точно по СТО 

Да ама ,. Не ! Броя на Събитията е Абсолютен и Случването е Абсолютно , Никаква относителност по Айнщайн Не е възможна !

Link to comment
Share on other sites

Този Абсурд , Парадокс показва, юе релативист. ефекти са Едностранни. Локалните Времена са Непроменливи и не зависят от Обръщане на Относителната Гледна Тоюка. Същото се отнася и за <скъсяване> на Размера по Вектора на Относителна скорост, този ефект е Едностранен. Не е Относителен и е независим от Относителната гледна точка. Как став ли, ами за да се запази Абсолютния Брой на Събитията, Циклите и да е Спазен Втори Постулата Конст.<С>, , то ,като обърнем системите и Гледаме през вече приетата за неподвижна Еднорезонаторна система, по нейно врме, което доказахме е фиксирано<забавено> за да се получат тези 100 цикли е нужно Два пути по дълъг Път на Резонатор по Ос Х1, ако в първото разглеждане е бил примерно 100 метра, то при това разглеждане е 200 метра, така се спазва Втори постулат, но се Нарушава Принципа на Относителност заложен в ТО,от Айнщайн.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...