Отиди на
Форум "Наука"

Българите по света


Recommended Posts

  • Глобален Модератор
  • 11 месеца по късно...

През м. ноември, 2008 г., в деня на Народните Будители, в гр. Варна ще се състои Общобългарски събор за учредяване на Световен парламент на българите по света! Има вече сформиран Инициативен комитет и е намерено финансиране на това родолюбиво начинание, което ще се проведе под патронажа на редица неправителствени организации съвместно с общината на Варна. Предвидено е да участват около 2000 делегати от България и 2000 делегати от българските общности по света и техните организации. В мероприятието активно участие ще вземат Центъра за българска национална стратегия (чийто колектив е изготвил нов вариант и редакция на Българска национална доктрина!), Световния съюз на българите, Българския национален конгрес (Татарстан), българите от Чувашия, Агенцията за българите в чужбина, сдружение "Българска Орда - 1938", сдружение "България без граници", кръгът "Онгъл", "Родово имение", фондация "Тангра - ТанНакРа", организациите на българите от Западните покрайнини и Македония, българите от Гърция (които са близо 800 000 души), организациите на българите от Молдова и Украйна, Казахстан и Русия; също български организации от Европа и двете Америки! На сбора ще бъде сформиран специален управителен орган от 200 души, който периодично ще се обновява! На добър час в тази инициатива! Ще ви държа в течение на подготовката на това чудесно мероприятие! :biggrin: :biggrin: :biggrin:

П.С. По данни на БАН българите по света са около 15 милиона души! Истинската цифра обаче е двойно по-голяма! Само около границите на страната ни има поне 5,5 милиона българи живеещи в съседни държави! Най-много са българите в Македония (1,5 милиона души) и Украйна (1,3 милиона души) намиращи се в непосредстена близост до България. В Руската федерация има също около 7 милиона българи, много от които обаче са принудени да бъдат вписани в паспортите им чужди националности ("татари", "чуваши", кабардино-балкарци, чеченци, руснаци, украинци и т.н.)! Българите казаци дори не са признати като етническа група!..... :sneaky2:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...