Отиди на
Форум "Наука"

Риск ли?...


Recommended Posts

  • Потребител

РИСК ЛИ? РИСКУВАТ САМО ГЛУПАЦИТЕ!

В края на 2002 година цели 565 милиона души са ползвали Интернет. В края на 2003 година техният брой нараства на 633 милиона!

Това означава, че всяка година потребителите на Интернет нарастват с около 68 милиона. Казано другояче към потребителите на Интернет всеки Божи ден се присъединяват близо 189 000 души!

Точно затова Интернет бизнесът направо експлодира! Според Forrester Research през 2004 година през Мрежата са продадени стоки и услуги за цели 7 ТРИЛИОНА долара!

През 1999 година изданието Newsweek пише дословно следното: „В ерата на Интернет НАЙ- ГОЛЕМИЯ риск поемат онези, които НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ В ТОЗИ ВИД БИЗНЕС!”

През същата тази 1999 година и аз се захванах с бизнес в Мрежата. И какво да ви кажа- от ден на ден става все по- добре и по- добре. Интернет разреши ВСИЧКИТЕ МИ ФИНАНСОВИ ПРОБЛЕМИ! Като „ударих чертата” в края на 2006 година, установих, че за две години съм УТРОИЛ доходите си!

Да, ама бай ти Ганя не вярва на такива приказки. Той, милият, все мисли, че го мамят. Не би могло да бъде и другояче- та нали всеки съди за другите по себе си. Лоши хора, лоши мисли…

Не мога да отрека обаче и факта, че много комерсиални сайтове в българското Интернет пространство са откровено мошенически. Ето го отново манталитета на бай ти Ганя- неговият девиз в бизнеса гласи: „Гледай да минеш другите, ама внимавай ти да не се минеш!”

Точно затова бай ти Ганьо тъне в недоимък и мизерия!

Казвал съм го и пак ще повторя- БЕДНИЯТ Е БЕДЕН, ЗАЩОТО Е ПРОСТ. Прост или мързелив. Затова повечето българи СА ЗАСЛУЖИЛИ МИЗЕРИЯТА СИ!

Ще ви призная нещо. Като почтен бизнесмен аз нямам почти никаква конкуренция в Мрежата. Чудничко, нали? Фактът, че повечето мои сънародници или не участват в голямата игра, наречена дот ком бизнес, или пък, ако участват в нея, не се придържат към правилата, много ме радва. Защо ли? Защото това тяхно поведение ми осигурява повече неусвоени финансови ресурси! Е, аз не пропускам да си ги усвоявам…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Напълно съм съгласен с теб. В момента в българския интернет се пускат какви ли не сайтове с цел "вижте ме имам сайт". Истинския начин за печалба само от интернет е направата на нещо оригинално и много работа по него. Трябва екип и да се знае, че в началото ще е много трудно и най вероятно нищо няма да се печели, но след известно време ще се осети разликата и когато дойдат печалбите ще си струва работата, но няма сериозни хора, а за идеята просто да не говорим. Много трудно особено сега може да се направи нещо което вече не е направено.

А за обикновенния бизнес просто интернет е една голяма крачка в развитието на продукта. Просто отваря нови хоризонти за продажба и реклама.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Потребител

Интересна тема :bigwink: .

Смятам обаче че проблема в рамките на БГ е в сападстващите дейности относно бизнеса в и чрез интернет. Банковите услуги, електроня подпис, електронното правителство и електронните институции от една страна, а от друга все още твърде слабите познания на обществото ни за тези тип услуги. Чесно да си кажа, относно търговията, направо сме в аматьорския бизнес, особенно що се късае до спедицията до клиента. тези проблеми ги имаше навремето и на запад, но в момента са почти решени. Да речем че България е назад във времето с около 7 години от това какво е бил този бизнес във всичките my измерения в САЩ и England и с около 10 години. Към момента обаче БГ трябва да синхронизира тази си сфера с редица EU изисквания, които като добавим и междубанковата конкуренция в услугите, може би след мах. 3 години, чте направят този бизнес на европейско ниво, а това ще му даде доста сериозен тласък да преоткрива все повече възможности и да върти големи обороти.http://bgnauka.com/forum/index.php?showtopic=2457&pid=16287&st=0&#

Готово

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...