Отиди на
Форум "Наука"

Напрежението САЩ-Иран


Recommended Posts

  • Модератор Военно дело

НАТО иска небето на Турция за удар по Иран

НАТО е поискала от Турция да отвори въздушното си пространство за самолети на алианса в случай на военна операция срещу Иран, предаде турският телевизионен канал Си Ен Ен Тюрк, като се позовава на кувейтски вестник. Същата молба пактът е отправил и към Катар, Оман и Обединените арабски емирства. Според вестника Северноатлантическият съюз поискал от Анкара също да открие и сухопътната си граница с Иран за евентуална операция на сухопътните сили на алианса.

В България не са пристигали американски бомбардировачи, съобщиха от министерство на отбраната по повод информация в шотландския вестник "Сънди Хералд". Под заглавие "В базите на САЩ в България идват първите Б-2 "Стелт" за удари срещу Иран, изданието твърди, че Вашингтон е взел на прицел Иран заради ядрената му програма и в базите на САЩ в България вече пристигат "невидимите" самолети. От нашето военното ведомство уточниха, че пристигането на американски самолети у нас трябва да бъде договорено между България и САЩ, но до момента подобни консултации не са проведени. Според изданието от базите си в България САЩ могат да употребят бомбардировачи "Стелт" или управляеми ракети, за да разрушат подозрителни мишени в Иран, за които имат данни от разузнаването и сателитни снимки.

От своя страна американският държавен секретар Кондолиза Райс заплаши Иран с икономически санкции, ако страната не прекрати своята ядрена програма, съобщи Би Би Си. Тя предупреди властите в Техеран, че ги очаква чувствително намаляване на чуждестранните инвестиции в петролния и газовия сектор, както и прекратяване на сътрудничеството с международните финансови институции. Райс каза, че ако Ислямската република спре обогатяването на уран, тя е готова лично да се срещне с външния министър или други ирански представители по всяко време.

Материалът е от най българският вестник АТАКА

Редактирано от Frujin Assen
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...