Отиди на
Форум "Наука"

История на бъдещето.


Recommended Posts

  • Потребител

Историята е нашето бъдеще...

Умните хора знаят историята- гениалните се учат от нея. Рано или късно събитията се повтарят- имат различен облик, но същността им е идентична. „История на бъдещето” разказва за това как историята може да се промени. Единственото нещо, което е нужно за това е да се проследи нейният досегашен ход и да се проумее цикличността й. Веднъж успее ли да проумее нейните тайни човекът става неин властелин. Властта му се изразява в това, че не повтаря вече направени грешки, това може би е най- важното за него. Постоянните грешки изтощават човека, ако той не се учи от тях, когато се появи ситуация, която е нова за него, то той е изтощен от предишните си неуспехи и се проваля отново...

Книгата...

„История на бъдещето” показва свят, който е коренно различен от нашия, но не толкова далечен и недостижим. Неговият едноличен властелин си е поставил задача да спаси човечеството от грешките, които то е правело до сега чрез.... тотален контрол над живота и съзнанието му. Неговите противници се съпротивляват на тази негова стратегия. Според тях знанието е ключът към мира и спокойния живот. Върли противници, мразещи се от дъното на душата и съзнанието си, те целят едно и също нещо... но чий метод е по- правилен?

Филип Крумов

Млад журналист, живеещ в началото на края на цивилизацията, такава каквато я познаваме сега. Той е тръгнал по пътя на себепознанието, жадуващ да намери себе си сред хаоса на времето си. Това търсене го довежда до едно откритие, което променя живота на цяла планета. Когато съзнанието му успява да прескочи прага на времето, то вижда това, за което всеки човек мечтае в съвремието на журналиста – мир, спокойствие, уреден живот, никакви липси. Но цената за този начин на живот е висока – съзнанието на човечеството, знанието, разумът, изкуството, личното мнение, свободата на действията. За момент можем да се замислим дали жертвите си струват... в края на пътя си Филип намира еднозначен отговор на този въпрос.

Александър

Войник, борещ се за своя свободен живот. Човек, готов да умре заради философията си. Мъж, извървял пътя си преди да приключи живота си, абсолютен властелин на планетата, но не притежаващ най- важното – спокойствието, сигурността, любовта. Изправил се пред последната битка, той е застинал във времето, като редник в мъртвия час, преди да загърми артилерията. Най- страшната за всеки човек война, война в, която няма армии, няма стратегии, няма планове, няма победители и загубили. Война, която някои никога няма да разберат дали са спечелили или са загубили- войната със себе си.

Ина Крем

Фигурата, кръвната връзка. Няма нещо по- силно от кръвта, тя движи всичко и всички. Млада жена, разкъсвана от своите страхове, тя е опора за всички. Без да знае, Ина всъщност е причината за повтарянето на най- красивия период от историята на човечеството. Време, в което всичко се ражда на ново, но този път неопетнено и чисто, тя провокира сбъдването на една мечта, която движи много хора- учени, художници артисти. Всички те търсят новото, пробива, който ще отвори вратите към новия свят и изтощеното от грешки човечество ще напълни дробовете си с чистия живителен въздух на новото, и този въздух ще влее свежи сили в умореното му съзнание.

Кръгът...

Кръглата маса на опозицията. Силата, която се бори срещу диктата, липсата на знание, експлоататорството. Организация, която иска да направи всички равни, но пред кого? Хора мечтаещи да обърнат хода на историята, борещи се срещу режим, който цели само своето обогатяване, режим, който не зачита нищо освен своя интерес. Тайни сбирки, планове, пламенни речи, призиви към промяна и обнова. Рационално мислене, познаване на историята, изтъкване на разумни и актуални аргументи. Желание за революция, която да запали с искрата си целия свят и чрез огъня си да го пречисти... звучи Ви познато, нали?

Смъртният им враг, обаче помни един поучителен урок. Когато изгаряш трупа на болен от чума, димът разпространява болестта.

Съдържание :

Първа глава : В която Крумов се връща от конференцията

Втора глава : В която Филип се запознава с Ина и разбира къде се намира

Трета глава : В която Ина показва къщата на Крумов

Четвърта глава : В която двамата разглеждат библиотеката

Пета глава : В която Ина показва работното си място и Филип се запознава с проф. Мишкин

Шеста глава : В която Ина и Крумов се срещат с Кръга

Седма глава : В която двамата бягат от щурмоваците

Осма глава : Александър се среща с кръга

Девета глава : Разходка в миналото

Десета глава : В която един циганин разказва за пътя

Единадесета глава : Най- после в Петра!

Дванадесета глава : Срещата

Тринадесета глава : Изпращането

Четиринадесета глава : Събуждане

Цикличността

Дали наистина събитията в историята се повтарят? Наистина ли е съдбовно да се търсят закономерности, знаци и символи? На този въпрос може да отговори само историята. Точно тук се вижда колко по- силна от нас е тя. Когато живее в исторически времена, човекът е прекалено превъзбуден от тях, той се чувства уникален, единствен. Вятърът на промяната го обзема и го понася на крилете си. Тогава той усеща, че наистина живее в историята, засмукан от водовъртежа й, той не може да се обърне към нея и да потърси закономерността. Малко са хората, които не живеят в историята, а заедно с нея. Още по- малко са тези, които седят редом с нея като победители, а не навели глави, заради своята забрава.

Сайт на книгата.

Надявам се да се заформи интересна дискусия.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

http://daobg.com/forum/index.php?showtopic=20037

А тук има дискусия за бойните изкуства на бъдещето - ще ги има ли в днешния им вид или...

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...