Отиди на
Форум "Наука"

Rome


Warlord

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

rome.jpg

Гледахте ли вече този сериал? Какво е мнението ви, любими сцени, персонажи, критики, забележки и тн.

Аз съм изключително доволен от продукцията, изключително добро представяне на античната реалност с доста непоказвани досега аспекти на древно-римското общество и завладяващ сюжет включващ не само животът на аристокрацията.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Това дето имаш предвид между другото си е пълното издание - 2 сезона с общо 22 серии. :bigwink:

Разбрах за една случка в Арената (откъдето може да го дръпнете) където някакъв потребител го напсували всички и накрая го баннали задето дръзнал да изяви съжаление, че единия от двамата главни герои във филма бил умрял накрая. Демек там смъртта на Луций Вариний е табу и всички вярват, че той не е умрял и ще има 3-ти сезон! Както и аз :)

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Rome ми е един от любимите сериали страхотен е. Много добре описва живота на римляните. За съжаление нямам време да гледам целия 2 сезон :crying:

Демек там смъртта на Луций Вариний е табу и всички вярват, че той не е умрял и ще има 3-ти сезон! Както и аз

Незнам дали е жив или мъртав, ама знам че декорите на филма са изгоряли при големия пожар в италианслите студия дето си снима филма. Така че може да има забавяне на 3 сезон.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Мда показва едно много по-реалистично лице на Рим от познатите ни досега предимно холивудски мизерии - облекло, доспехи, декори - всичко е на 6. Показан е в подробности както разврата на Рим, така и религиозността на хората, които не предприемат нищо преди да са отправили думи към божествата или да са им принесли жертва.

Това по което отстъпва на американските продукции е липсата на масови бойни сцени и ефекти, което се дължи на доста по-скромния му бюджет. Поради което незнам дали въобще ще има 3-ти сезон, но интересът към него е голям и това предполагам ще провокира създателите да продължат, а и в края на последната серия беше загатнато евентуално продължение, сякаш доста неща останаха недовършени, не показаха дали главния герой умира и тн.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

За хората който харесват филми свързани с римската история еи този е най-добрата документална поредица ( или поне според мен) http://zamunda.net/details.php?id=82508

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...