Отиди на
Форум "Наука"

Дермоидна киста


plamen_starbov

Recommended Posts

  • Потребител

Уважаеми съфорумци, обръщам се към вас с една молба за помощ.

Преди 10 месеца ми откриха киста на седалищните част (сещате се къде искам да кажа). След месец ме оперираха в Благоевград. Всеки ден ми правеха превръзки, уж всичко вървеше добре, но се наложи втора операция. Така и стана. Мина един месец и докторът ми каза, че всичко е наред. Но не беше така. От същата рана започна да изтича малко гной и кръв. Мъчно ми е да ида трети път и затова съм в минорно настроение. Може би всичко това е смешно, ала за мен не е. Затова се обръщам към вас с молба за помощ. Прерових интернет, но никъде не пишеше за тази проклета болест. Моля, кажете ми има ли някакво лекарство или билка, която да ми помогне. Благодаря предварително!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

А сигурен ли си, че е дермоидна киста, а не обикновени хемороиди?

За първото има в т.3 от "Народната медицина" на Петър Димков, а за второто е в т.2. Ама ако смяташ да прилагаш неговото лечение, не е лошо да се консултираш с лекуващия лекар (ама ако е обркал хемороиди с киста, по добре първо виж за друг лекар). Защото почитаемия Димков да речем доста се престарава с пустата клизма, заради което навремето доста удачно се избъзикаха в "Каналето". Също и за разните мазила и лапи дето препоръчва ми се вижда малко рисковано. Отварите е нещо друго. :post-70473-1124971712: Ама с алоето трябва да се внимава, че то има малко ефект на очистително. Пък точно за такова заболяване едва ли е най-удачно натоварването точно на тази система.

При лечението трябва да се внимава, защото както ортодоксалните лечебни средства, тъй и народните имат многостранен ефект и дори едно полезно лечевие може да се окаже неподходящо за даден човек, с оглед общото му състояние. Тъй че мога само да препоръчам редовно измиване. Малко ориенталско звучи, ама в добрата хигиена няма нищо лошо.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Галахад, за съжаление е точно първото, което каза. Редовно правя компреси със смрадлика, усещам някакъв ефект, но то просто си стои. Измивам се, но съм толкова отчаян. Благодаря за съвета.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Е, доста е неприятно, ама чак пък отчайващо. А сигурен ли си, че си спазил всички препоръки - напр. да избягваш някои храни или да не стоиш толкова дълго седнал пред компютъра? Защото и да режат, ако не се избягват причините, пак ще се появява.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Изглежда, че ето тук ми е грешката. Понякога седя пред компютъра много. Иначе кои храни да не ям?

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Попитай лекаря си дали е добре да си топиш "седалищните части" в леген с разтвор на калиев перманганат - едно такова - на цвят розово до тъмнолилаво, в зависимост от концентрацията във водата. Става дума за промивки, ама не знам конкретно в твоя случай как седят нещата.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Със сигурност на никой не му е смешно - това са страшно неприятни истории. В комплементарната и алтернативна медицина има много неща дето би трябвало да са подходящи - просто трябва да пробваш и да видиш кое точно ще ти помогне (понеже това, което на друг е помогнало при теб може да е безсилно и обратно). Като конкретика - първото, което ми идва наум са растенията каланхое и алое - но конкретни рецепти под ръка нямам.

А, сега видях, че Galahad e споменал алое-то. А за каланхоето (на латински - Kalanchoe pinnata) - точно при такъв тип рани то може да прави чудеса (при външно приложение! - не знам да се прилага вътрешно).

Ако си правиш бани с калиев перманганат, за които ISTORIK споменава - внимавай да няма останали неразтворени кристалчета, че изгарят.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Съвсем конкретно ще те посъветвам да си дигнеш багажа и да отидеш в София в Университетската болница - Исул в хирургията и да се успокоиш. Там ти обещавам, че ще те оправят. Братовчед ми имаше подобня киста, тя е на опашката и е много неприятно и болезнено нещо! Не е шега работа щом не минава значи не е почистена като хората. Ще легнеш пак под ножа но върви там където ти казвам, за да си спестиш нерви и усложнения. Няма значение кой доктор ще те приеме там, там всички знаят много добре какво правят. Интересно дали не са ти забравили някой конец в раната..или нещичко просто да са пропуснали да изчистят.. За това вместо да прилагаш бабини методи иди да те видят там, където ти казах - сега се казва болница Царица Йоана - ето адреса Университетска многопрофилна болница за активно лечение.

адрес: 1527 София, ул. Бяло Море No.8 , тел.: +359 2 9432316, факс: +359 2 9432144

ето линк към сайта http://www.giovanna-hospital.com/

Запомни това кистата не е шега. И тъй като не е шега и гнои още трябва съответно да се изчисти и да й се приложат антибиотици вероятно. И спри да си седиш на Д-то..или си купи егрономичен стол, или си сложи такава седалка дето е с топченца като за автомобилите и прави масаж. Но това след като си направиш разходката до София.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

когато става въпрос за лечение на дадено заболяване, пък било то и с установена диагноза, съвети по телефона или както е тук във форума мисля не са най-удачното. Всеки случай е индивидуален. Послушай Anahronia.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Нека разграничим нещата. Съществуващата киста ще трябва да се отреже. И след като в Благоевград нещата не се получават - ноистина не е лошо де се хвърли поглед към София.

Другото е профилактика. Чов. организъм има свойството да се приспособява - напр. ако човек дълго не се движи мускулите атрофират. Или пък на стрелците с лък костта на едната ръка става малко по-дебела. Иначе казано прекаленото дълго стоене в седнало положение също дава резултати и то не особено желани.

При храненето трябва да се избягват неща, които могат да дразнят мястото - напр. люто.

Без да я отрежат, нама да се оправи. Ама и да я режат, не може да се прави всичко и да няма последици. Нещо като със зъбите - и да се пломбира разваления зъб съвсем не означава, че занапред може вече да се злоупотребява със сладкото.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Мога на всички ви да кажа само едно - благодаря много. Утре съм на преглед, от който ще се установи диагнозата окончателно. Обмислям сериозно дали да ида до София, но това е много вероятно. Уверявам ви, че вече ми е писнало от тая проклета болести ще се опитам по всякакъв начин да сложа край на този проблем.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 месеца по късно...
  • Потребител

Имам същия проблем както твоя само една операция имам и пак се наду мястото.Не ме боли но си е надуто.Искам да питам и благодарен ще сам ако ми отговорите какви са последствията от тея тъпите кисти?Благодаря преварително.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Потребител

Здравейте,

Темата е малко стара, но все пак бих искал да споделя малко полезна информация по проблемът. Аз съм претърпял две такива операции по отстраняване на киста на опашната кост...за съжаление! Преди няколко дни се заех с инициативата да събера на едно място кратка, но полезна информация, която силно се надявам да помогне на нуждаещите се. На посочения линк съм описал процесите на предоперативно, оперативно и следоперативно лечение на пилонидална киста:

http://kista.na.opashnata.kost.free.bg/Kis...shnata_kost.htm

Успех!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Потребител

Здравейте,

аз също имам подобен на вашия проблем. Минах през много лекари и операции, а резултатът е кратковременен. Но ще ви напиша кое бабино лекарство ми помогна много и редовно го прилагам. Кафена чаша бял ориз варя на слаб огън докато стане на каша. Добавям кафена чаша кристална захар и продължавам да варя докато стане на гъста топка /трябва да се сгъсти много/. Докато е топло го слагам на марля и си правя компрес. Стоя с него часове и повтарям процедурата. Наистина ми помага много, а и не е сложно за приготвяне и нищо не пречи да се пробва. Успех от мен!

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Здравейте,

аз също имам подобен на вашия проблем. Минах през много лекари и операции, а резултатът е кратковременен.

* * *

Зависи кой реже!

Ако потърсите д-р Данчо Милев от "Гнойно-септична хирургия" на Пирогов, може и вече да не се появи рецедив.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...