Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител

РЕЛЕФА

Сега, предупреждавам че тези кадри са УНИКАЛНИ! Забранено е за малки деца и хора със слаби сърца и лошо мнение за фигурата си!

След като гледате:

1.Тва някакъв синдром ли е?

2.Този човек сам ли е? Има ли много като него?

3.Защо е модерно да си такъв?!?!?

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Препоръчвам на повечето потребители да не гледат видеото и да хабят времето си за този субект.

На кратко...един човек обижда други лица и повтаря, че са го предали, а той бил велик, позирайки пред камера като пред ревю за фитнес списание и показва мускулите си.

0. Това дори не заслужава вниманието ни, но поради въпросите, които задаваш ще я оставя и нека да видим какво ще кажат другите...

1.Тва някакъв синдром ли е?

Не, това е реалността в момента...Това е обикновена реакция на обикновен човек, който си мисли неща, които не са реалност.

2.Този човек сам ли е? Има ли много като него?

"Хората са в тълпата, но са с никой" Това е той - "Дас ман" обикновения човек, човекът от тълпата...лицата, които обижда ги е мислил за "приятели", но в действителност не познава значението на тази дума...

Зависи от това какво означава дали е сам? Сам е в решенията си, сам е в мислите си, сам е..., но не и в ежедневието. Той излиза с други хора, пие с тях, излизат и ходят на различни места..., но само това - това е причината да не се замисля за това дали е сам или не е...

3.Защо е модерно да си такъв?!?!?

Защото всеки си мисли че е велик..., че е повече от другия, знае повече, има повече...убеждава себе си, че другия е по-зле от него самия...модерно е...това да показваш на другите, на себе си..., че си по добър..., защото заблуждението, че хората ще те харесат повече...е също модерно...и са прави...в средата си, разбира се...така успяват, но седят на едно място...

Защо е модерно да се пие...от 12 годишен?

Защо е модерно да се забременява...на 14\15 г.?

Защо е модерно да се излиза и по случаен принцип да се пребива до смърт някой?

Защо е модерно да се правиш на това, което не си...и никога няма да бъдеш?

Защото е по лесно...по-лесно да се оставиш на течението, по-лесно да обвиняваш другите за действията си, по-лесно да си го изкарваш на другите, по-лесно да се правиш на друг от колкото да покажеш какъв си...

Защото не се знае...не се знае какво се губи...какво би се спечелило...

П.С.

Местя темата в "Психология и Логика"

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Хетероагресията, от психологична гледна точка, може да се разглежда като явление на индивидуалното развитие. В началото на своето развитие, човекът използва предимно физическа агресия, която е близка на архаичните модели в еволюцията. На следващия етап се научава да борави с вербалната агресия, за която цел си служи с "втората сигнална система" и накрая култивира социално агресията си под формата на т.нар. индиректна агресия.

При този човек, т.нар. "Релефат" се е развила социалната агресия, която чисто и просто се е заформила в фикс идея. Тази фикс идея той култивира като развива мускулна маса. Така той изгражда собствена "имунизация" срещу "вредителие" от социалната му среда.

В известен смисъл е придобил и синдром, при който бърка своите два АЗ образа.

(от Уикипедия, свободната енциклопедия)

Азът представлява съвкупността от представите на даден индивид за собствената му същност и оценките, които си дава.

Аз-образът условно може да бъде разделен на две: личен и социален. И двата могат да бъдат допълнително разделени на по две - личен и идеален. Така се получават съответно: идеален личен Аз-образ (какъв иска да бъде индивида), реален личен Аз-образ (какъв е индивида според собствените му представи), идеален социален Аз-образ (как индивидът би искал да бъде възприеман от околните) и реален социален Аз-образ (представите на индивида за начина, по който другите го възприемат).

Просто човекът е объркал тотално представата си за това как го възприемат другите и как той възприема себе си спрямо другите. Той си мисли, че другите са по-низшите създания и затова се затваря в себе си, като това се изразява като развива мускулна маса (както вече споменах). Това е индикативно поведение, нещо като подсъзнателна маска, с която не позволява да видят колко е слаб в действителност.

Слабостта си той компенсира чрез описаната от Зигмунд Фройд защитна реакция:

Компенсация - опити да се замести някое чувство на неадекватност чрез постигане на успех и превъзходство по друг начин; при вродени недостатъци личността се опитва с големи достижения в др. области да дезактуализира комплексите си. Своите копмлекси той дезактуализира чрез отричане на своя социален модул - той отрича приятелите си, поради това, че е бил наранен от тях, и отвръща чрез тази защитна реакция - компенсация.

Неадекватното му поведение е причината той да не може да се впише в обществото, такива хора често биват наричани асоциални.

Тази своя асоциалност, неспособност да се включи успешно в обществото и да преодолее различията между своите приятели, както и да превъзмогне проблемите, появили се между тях, се дължи на използвания от психиатрите в последните години Посттравматичен стрес.

Когато човек преживее катастрофа, насилие, отвличане, война, той рискува да получи душевно разстройство, наречено посттравматичен стрес. В съзнанието на болния травмиращото събитие непрекъснато се повтаря, образите са така живи и истински, че той не може да води нормален живот. Това се е случило след конфликта с неговия приятел "скорпиона", което е довело до редица аномалии в психиката му.

Крехкостта на неговата психика е способна да породи много проблеми занапред!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Потребител

Иска ми се да си мисля,че това е някакъв майтап,защото ако не е,направо е трагично.(за пореден път)

А такива като него-бол:различават се само в това което трупат:в случая при него мускулна маса,а при другите може да са пари,вещи,коли,власт,''мъдрост''и въобще всичко което може да се придобие.

Това е синдрома на комплексираният човек,а всички малко или много сме такива.

Колкото до това дали е модерно,според мен това не е точната дума..За този човек,това е жизненоважно.Той иначе не би могъл да съществува.

Прави ми впечатление че няколко пъти използва фразата:''Аз заслужавам най-доброто''

Според мен в ранните си години е живял в лишения и не е имал това което е искал.Статуса му е бил нисък,а и най-вероятно е бил малтретиран от властен родител.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 месеца по късно...
  • Потребител

Мисля, че прекалявате...

Следя развитието на личността Релефат от самата му начална инвазия в интернет-пространството. Всъщност за него има направени няколко документални късометражни филма, които се разпространяват в youtube и vbox7. Два от тях, най-популярните, са правени от мои познати, един от които ми е доста близък приятел.

Винаги е съществувала практиката хората от "масата" да се присмиват на различните. Дали ще са педали, ненормалници, просто странни птици или дори инвалиди. Релефат има някакъв ментален синдром, чието наименование не мога да кажа, защото от медицина не разбирам. Той не е нормален в смисъла, който повече хора влагат в това понятие. Въпреки това клиповете, които сам заснема и разпространява, го правят щастлив. Има хиляди (това не е преувеличение) хора, които го гледат, забавляват се на простотата и простотията му, а после коментират колко велик е. Това го прави радостен и той продължава да заснема. Не виждам нищо лошо.

Не е модерно всяка седмица да пускаш клип със себе си, в който коментираш колко слаби и жалки са всички и как ти си машина, а не охлюв. Просто е начин на себеизразяване. Релефат е полу-грамотен освен това. Той написа и книга, която мога да пратя на желаещите.

Всъщност Галин Калчев е от онези фигури в интернет, които се превръщат в смехотворни идоли и успяват да накарат хората да говорят за тях. Такъв идол наскоро стана и Бачи Кико.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Хаха верно ли е написал и книга тоя бе, интересно ми е какво има в нея и аз все пак съм му фен :tooth: а Баче Кико вече си е доста по-хард кор.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...