Отиди на
Форум "Наука"

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН САЙТ


Recommended Posts

  • Потребители

Струва ми се, че това не е история, а специална агит-селекция. Снимки на отговорни другари, песен на битълсите, за промяна на света и трудността на този процес, прилична колекция от слухове и клюки ....

От този сайт трудно ще научим нещо за пражката пролет и нашето участие в нея - нищо повече от това, което би желала БСП(к) и КДС-ДАНС).

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

А, защо, напротив:) Първо, снимките са интерсни - я например бул."Руски" в час пик - един мерцедес и няколко варшави:)))

Документите дават добра информация, макар, че съм сигурен, че има и още.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
А, защо, напротив:) Първо, снимките са интерсни - я например бул."Руски" в час пик - един мерцедес и няколко варшави:)))

Документите дават добра информация, макар, че съм сигурен, че има и още.

Проблемът е, че половината истина си е чиста лъжа. В сайта се търси половината истина, но обърканият автор не е на ясно коя точно половина да разкрие.

От една страна днес сме демократично общество, с леви управници, които обаче очакват да получават европари. Тъй че някак си са ни необходими демократични традиции.

От сруга страна управляващите и казионните жерналисти не са отвикнали от любовта си по авторитарния строй, тъй че има и някакъв опит да се представи доброто старо време.

Изпълнението си е направо в стил КДС-ДАНС - същината е изпълнена от слухчета, доносчета, клюкички .... Стремежа е агитационен - демократичната тенденция е представена под формата на типичните за соц. периода слухове, тъй че изглежда някак негативно, а дейността на Партията е вече е някак си документирана с фотоси и документи представящи я в положителна светлина. Въобще сайта е олицетворение на трудностите, които срещат една ком. партия и възкресената й тайна служба да работят със старите навици, но зависими от европари.

Таааа... Пражката пролет. Ами Софийска пролет няма. Както и бълг. десиденти. Без парици от БСП и "бившата" КДС у нас не може да пробие и никоя партия. Но партийната каса днес зависи от европейската. Тъй че днес се търсят демократи с минало и опозиционери - за съжаление това се прави из партийната централа на БСП, тъй че голяма успеваемост няма. И какво да се прави - хайде на Пражката пролет. А с нея какво е положението?

Има 2 лагера. На Запад има вълнения, в които пръст имат източните компартии. Но и западняците не спят, ами също гледат да създадът главоболия на изт. конкуренти. Естестествено се насочват не към народи с манталитет на рая, а към по-будничките - унгарци, чехи и поляци. СССР и съюзниците й естествено правят същото, което и САЩ когато някоя държава (особенно пък ако е в Лат. Америка) вземе да залита към за от другата страна на Желязната завеса. У нас естествено тежестта от решаването на проблема пада не върху "отговорните другари", а върху раята. Сиреч социализма тръгват да спасяват не тези, дето са най-облагоетелствани, а простосмъртните. Днес се случва същото с нашите "мироопазващи контингенти". След някой друг век предполагам, че никой няма да открива разлика в същността между българската мисия в Чехословакия и тези в екс-Югославия, Афганистан и Ирак. Но с някой надпис в градската тоалетна "Буш е терорист" (което си е и истина) гордо стоящ редом с Иванчо+Марийка=Любов трудно ще може да се похвалим, че имаме някакъв друг принос в световната история, освен с ролята си на рая.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

ни привикваха в отдел "Кадри" и в присъствието на цивилен офицер от ДС ни се предлагаше такава "високопотриотична" задача. От моите познати всички отказахме и си разказахме един на друг за това, въпреки че ни беше забранено да даваме гласност на разговора.

А стига бе!!!!!!!!!!!!!!!

Хем бил железен тоталитаризъм който мачка всичко, хем отношението към него е като към агитационна кампания против тютюнопушенето. Как пък всички са били дисиденти и борци и никога нищо не са подписвали и донасяли.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Но къде виждате положителна дейност на БКП в този сайт??? Документите говорят обратното....... Съмнявам се, да са си разказали, много се съмнявам.... Въобще българската съпротива срещу комунистите по това време е проява само на някои индивиди. Масово народа, както в чехия и пр. - тц....

Ами не знам, аз като свикнал да чета между редовете комунистически източници, преса и пр. виждам доста инересни неща.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...