Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Администратор

eu_constitution2.jpg ПРОЛЕТ В ЕВРОПА eu_constitution1.jpg

www.springday2006.org

Пролет в Европа e педагогическа платформа за включване изучаването на Европейския съюз в учебните програми, широкомащабна Европейска кампания с цел - всеобщо съвместно честване. Проектът е създаден, за да подпомогне обучението и дебатите за ролята на Европейския съюз в училищата и включи учениците в откриване на повече данни за настоящите и за бъдещите държави-членки на ЕС. Събитията и дейностите, свързани с инициативата Пролет в Европа, дават възможност за съвместна работа между училищата като партньори – учениците общуват помежду си, като изразяват възгледите и надеждите си за бъдещето.

ЦЕНТРАЛНОТО СЪБИТИЕ НА ИНИЦИАТИВАТА ПРОЛЕТ В ЕВРОПА ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА

21 МАРТ 2006 Г.

Интернет страницата на Пролет в Европа е подготвила данни за процесите, свързани с разширението на ЕС, със сегашното състояние и бъдещето на страните-членки, както и учебни материали за Европейската Конституция и включване в Ролева Игра за Вземане на Решение. Всички училища, учебни институции и НПО работещи с младежи по Програма Дебати и Човешки Права ще имат възможност за намиране на партньори и работа в екип.

Драги Дебатьори, членове на ученически Парламенти, ученици желаещи да формират лидерски умения и придобият опит при решаване на конфликти и вземане на решения - Участвайте в съвременните процеси в единна и многокултурна Европа. Вие можете да бъдете членове на Европейската Комисия, Европейския Парламент и Съвет. Вие ще изготвяте, обсъждате и приемате резолюции, свързани с въпросите, които ви вълнуват и проблемите, които можете да разрешите.

РЕГИСТРИРАНЕТО ЩЕ ЗАПОЧНЕ В СРЕДАТА НА НОЕМВРИ 2006.

Ще получите насоки и материали за участие. Ще имате възможност да сформирате мрежа от съмишленици и създадете ученически Европейски проекти. Работата с Интернет страницата ще включи дискусионен форум за общите ни ценности (мир, демокрация, свобода, толерантност, равенство и солидарност), съвместна инициатива за опознаване на останалите държави, участие в Ролева Игра за Вземане на Решение.

Чувствайте се свободни да участвате по какъвто начин изберете – това би могло да бъде отделен урок за Европа или цялостно домакинство на събития по въпросите на Европа заедно с местните общности. На този ден всички ученици от Европа ще се срещнат с членове на Парламента, политически лидери и представители на Европейските, националните и местните власти.

21 МАРТ 2006 - ПРАЗНИК НА МЛАДЕЖКИЯ ЕНТУСИАЗЪМ В ЕВРОПА

Учители, директори, инспектори и експерти в областта на образованието –

съдействайте за разпространяване мнението на Българските младежи. Нека чуем техния глас! Включете дейностите по Проект ПРОЛЕТ В ЕВРОПА в учебните планове. Въведете нови интерактивни методи за изучаване на Европейската Конституция и работата на Европейските институции. Нека с достойнство и гордост приемем предизвикателството за равноправно членство в Европейския съюз. Поканете политически лидери от Национално и Европейски ниво и изразете своето мнение. Поместете вашите решения на страницата на Проекта –

www.springday2006.org

За контакти:

Мая Арнаудова – педагогически съветник за България - maya_arnaudova@yahoo.com

КРАСИМИРА ТОДОРОВА –

СТАРШИ ЕКСПЕРТ ОТ МОН – КООРДИНАТОР ЗА БЪЛГАРИЯ

K.Todorova@minedu.government.bg

Пролет в Европа, "Дебати за нашето бъдеще", 21 март 2006

Дейности 2006 г. по инициатива "Пролет в Европа"

Министерство на образованието и науката.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Днес правихме тест по история и господина ни предложи тази идея. Да направим наше предложение, дебат... и доста неща изчетох за този въпрос и стигнах до извода, че сами няма да се справим, а и целта не е такава. Трябва цялото училище да участва в това и затова в сряда (единствения цял ден в тази седмица) ще говорим с него и трябва целия директорски колектив да участва. Ще видим дали ще се навият.

- Има ли сред вас някой, който ще участва???

- Какво мислите дали има смисъл от това???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Администратор

Spring day in Europe наистина е инициатива, която цели да включи по възможност най-много ученици, затова не се поощряват индивидуалните участия, а и Европейската интеграция е тема, която засяга всеки един от нас като бъдещи граждани на Европа, ето затова е важно всички да се помъчим да мислим по-цялостно, глобално, не само за себе си и своето участие. Отделно, темите засягат общото ни бъдеще, което най-сполучливо може да се гради само ако всички зедно допринасят за това и когато всички имат еднакво развито обществено, гражданско съзнание и чувство за национална/европейска отговорност. Най-общо казано, това е движещата идея, която е залегнала при създаването на Spring Day in Europe от European Schoolnet.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...