Отиди на
Форум "Наука"

Софийската дискотека "Спартакус" ще стане университетска книжарница


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Подлезът на Ректората ще има съвсем нов облик: на мястото на дискотека "Спартакус" ще има книжарница на Софийския университет, магазин "Билла", културно-информационен център и бюро за продажба на билети и карти на градския транспорт. Това стана ясно на заседанието на финансовата комисия на СОС днес.

Съветниците решиха, че общинската фирма "Метрополитен" взема подлезите на софийското метро и ще го предложи за гласуване и на последната сесия на Столичния общински съвет преди лятната почивка.

Дружеството ще обяви конкурс за отдаване под наем на рекламни площи и разполагане на аудио-визуална реклама върху търговски обекти и открити площи в метростанциите "Сливница", "Западен парк", "Вардар", "Константин Величков", "Опълченска", "СУ "Климент Охридски", "Стадион "Васил Левски", "Жолио Кюри", "Г.М. Димитров", "Мусагеница" и "Младост 1". Парите от рекламата върху обекти, които са публична общинска собственост, ще влизат в общинския бюджет.

Съветниците от комисията одобриха и минималните цени за рекламни площи. Началната наемна цена за билбордове в метростанциите ще е 11 евро на кв. м за месец без ДДС, на светещите реклами по стените на подлезите и стълбищата - по 13,20 евро на кв. м без ДДС за месец, на рекламни елементи, разположени в самите станции на метрото - 18,70 евро на кв. м без ДДС за месец, а наемът за стелажите за рекламни материали в станциите - по 50,60 евро на кв. м на месец без ДДС.

Младежката кооперация "Ялта" се съгласила да се откаже от договора си за наем на "Спартакус" в подлеза на Ректората срещу правото за ползване на помещение от 45 кв. м за копирни услуги, стана ясно на заседанието на комисията. От "Ялта" са имали договор за още четири години. На мястото на "Спартакус" - на площ от 550 кв. м, ще се настани книжарница на Софийския университет. Младежката кооперация има договор за помещенията на фитнес-клуба и киното в подлеза за 30-годишен период. Там ще има магазин "Билла", каза главният архитект Петър Диков. В подлеза до университета ще има и културно-информационен център и бюро за продажба на билети за градския транспорт.

Българското национално радио ще получи за ползване първия етаж от триетажния паркинг до метростанция "Стадион "Васил Левски". От радиото са поискали помещенията, тъй като автопаркът им от 62 коли не може да се побере на техния паркинг.

В срок от 1 месец кметството трябва да обяви процедура за избор на фирма за довършителните работи на подземния паркинг, тъй като той е в груб строеж. Срещу това фирмата ще получи право на ползване на другите два етажа от паркинга.

http://www.gradski.bg/

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Подлезът на Ректората ще има съвсем нов облик: на мястото на дискотека "Спартакус" ще има книжарница на Софийския университет, магазин "Билла"..........................

И ще падне едно четене и ядене... :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...