Отиди на
Форум "Наука"

Петиция до Министерството


Recommended Posts

  • Потребител

Аха. Значи лоби да правим на Валдорф. Ь какво ще стане с Монтесори. ОК. министерът ще каже подпомагам с "0" левчета. Надявайте сер че горе описаната сума догодина ще я увеличим 2-3 пъти.... :w00t:

Сериозно. Въведоха зрелистният изпит. Питах директор на училищетор ами тези нестандартни деца като дислексияр дискалкулияр, аспергер синдрома, и други как ще го сложат? -Ами ще получат за завършени 4 години документ и толкоз.

Ясно нали? Тука в унгария е решен въпросът от години и са добили авторитет между западните например кондукторите (Институтат Пето)им там получават работа където изкат, англичаните по-техен пример разработват рехабитационните си центрове. И база щеше да има (95 години българско училище в будапеща), но......

Не е нужно всеки недъгав тъпак за получе зрелостен документ е "европейският отговор" на специалист.....

:(:(:(

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Аз пък идвам от Германия, където завърших Лечебна педагогика в Институт по Валдорфска педагогика. Една година след това бях на стаж в такова училище/в Германия те са над 250/ и видях какви са резултатите.

Преди 5 години направихме със съпруга ми тази промяна в живота си, не защото нямахме професии/ съпругът ми е капитан далечно плаване в чужда фирма и само за справка за 1 ден вземаше едномесечна заплата на учителите в Бг./ , а аз прост библиотекар, а защото искаме да направим нещо за деца, като това, напр.

www.prostoaz.info

,което не е виновно, че носи толкова много в себе си, че му е скучно в училище и по тази причина още в 1-ви клас е обявен за необучаем и е изгонен от 4 училища. Вижте само рисунките му!И то без да е имал до сега нито един час по рисуване.

За това-няма да се откажем .

Благодаря от сърце на всички, които ще подкрепят Петицията.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
И знаеш ли,

важното е какво ще направим ние, всеки един от нас!

Освен инфо, ако е нужна помощ специално от унгария (жена ми работи като спец педагог от доста време) има и сайтове. напр:

http://www.iaswece.org/de/world_lists/king...&sfopl=true

:good:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...