Отиди на
Форум "Наука"

ПОМОГНЕТЕ


lacho_ganev

Recommended Posts

  • Потребител

преди 2 седмиици започнах да уринирам често без болки в бъбреците.ходих на уролог и тох ме прегледа с ехограф.имаше упасения за конкремент в десния бъбрек и ме прати в Света Ана на ренген,проби за урина и кръв и ме насочи към д-р Лазаров.изследжанията ми минаха но неразбраха какво ми е и ме назначиха за цветна снимка май венозна.отново ни6то не стана.приеха ме в болницата за 4 дена.отново цветна снимка но този пат през катетар чак до бъбрка и установиха вродено стеснение на уретрата?или нещо подобно/.изписаха ме като казаха 4е това не е причина за този ми проблем.като казаха 4е ще ме наблюдават във времето, казаха че операцията не е спешна.та ве4е съм си в стаята в студентски и си пикая на през 10-ина мин.и немога никаде да излизам.доста медикаменти вече пих под тахно предписание но нищо не помага.МОЛЯ ако някой има идей да ми подскаже какво да правя че вече не се издържа. 1,93 см.,95 кг.,до сега съм приемал inkontan,ursul,pancef,spasmalgon,чай Мечо грозде,Azythrozр,urinal дано не баркам нещо и още съм в същото положение

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Преди 2 седмиици започнах да уринирам често без болки в бъбреците...

Изследвай се - кръв (и урина ?) за диабет (захарна болест).

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Форумите принципно не са подходящи за такива въпроси. В тях можеш да срещнеш много отговори, които по- скоро ще те объркат.

От лекарствата ( част от тях не са правилно написани) се вижда, че е имало съмнения за инфекция, за функционални смущения на пикочния мехур, защото е включен от антибиотик, пикочен антисептик до спазмолитик, а инконтана за симптоматика точно като твоята- това разбира се не означава, че е правилното лечение. Моят съвет, а повярвай ми и най- добрия е отново да отидеш на изследвания ( те затова са хазали хората, че ще проследят протичането на заболяването- понякога това е много важно, за да могат да се изключат някой заболявания със сходна симптоматика). Знам какво означава това отново да се разтъкаваш по болници, знам и какво е чувството да се чувстваш безпомощен, но просто трябва да си търсиш правата. Още утре отиваш и при същите лекари обясняваш какво е положението, ако трябва ще си извикат и други консултанти, просто забрави този омагьосан кръг на въпроси из форуми, на съвети от познати, на даване на диагнози по телефона ( образно казано т.е. на тъмно).

Не допускам, че не е изследвана захар в урината.

Пиши какво е станало. Успех

Редактирано от fixxxsers
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

мерси за съвета ти си първия който отговаря сериозно мерси за инфото.в понеделник съм пак на изследване на урина и кръв за да съм можел да се изчистя от антибиотиците.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Пробвай при други лекари. Че тези май са ти давали каквото им падне, та ако мине.

Че със съвети така ще стане като във вица с онази габровка, дето решила да спести от такса и като срещнала лекаря на улицата поискала да и предпише нещо. А той нали си бил също габровец и казал: Ами съблечете се да ви пригледам.

Ще рече, че при оплаквания в нета човек може да не иска да сподели с целия свят някои лични неща, които да са важни. От друга пък страна малко информация дали се е случило нещо преди две седмици, за някои наследствени заболявания и др. под. няма да са ама никак излишни. Защото ако напр. преди 2 седмици е почнала употребата на някакви лекарства или препарати, те може да имат такъв страничен ефект.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

не съм приемал преди други медикаменти симптомите започнаха изведнъж след работа и от тогава само ходене по мъките.в понеделник пак изследвания дано не влизам пак в болница.а това че изтървам много материал от университера майната му здраве да я

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Еми щом са ти дали антибиотици значи са ти открили инфекция. Доста време ще мине преди да почнеш да пикаеш нормално - докато системата се стабилизира. Не пий кафе, не пий черен чай и подобни неща. Пий само хубава вода. Спазвай диета без алкохоли и прочие натоварващи храни. И си пикай спокойно. Щото по-добре да пикаеш. Страшно е да спреш да пикаеш :animatedwink: По лекарствата става ясно, че си имал възпаление! И то е излязло на изследванията. Не че не са разбрали какво е. Търсели са усложнение вероятно на тази инфекция, която щом пиеш Панцеф... А щом пиеш антибиотик си имал и диагноза. Нещо не си доразбрал за какво те лекуват... След остра инфекция на отделителната система може да пикаш често повече от месец, а ти минали само 2 седмици! Очаквали са това възпаление да е причинено от камък в бъбрека, но очевидно не е било така. Може да си изкарал грип и да те е треснал там като усложнение без да разбереш - сигурно са те изследвали и за полово предавани болести.

Наблюдават те там. Значи спокич.

Хората след бъбречна криза - с камъни, или след нефрити и възпаления на пикочния мехур пикаят ужасно много и дълго - т.е. някои не могат пък да се изпикаят, ти поне тоя проблем нямаш.

Допълните помощни лекарства стимулират пикането - примерно Мечото грозде - целта е да прочистиш бъбреците и пикочните пътища от инфекцията и останките от инфекцията. Може и още чайове да ти предпишат и от тях също ще пикаеш. Ще те карат да жулиш вода, за да пикаеш МНОГО. Защото е по-страшно да не пикаеш в този случай. Моя съвет е да не си сменяш лекарите - в св. Анна са едни от най-добрите лекари в България. Вероятно имаш някаква форма(имал си) на инфекция или нещо подобно - прегледай си епикризата и там ще пише какво ти е. Лекарите не изписват антибиотик ако няма в урината следи от инфекция! Следователно има такава. Не бързай - докато се изчистиш все ще си пикаш. Нали ти разгледаха простата!??

Редактирано от Lion Queen
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

обстойно си ме провериха панцефа ми го изписах като казаха че след интервенцията с катетъра /все пак са вътрешни кухини/ да се предпазя в понеделни пак ще права стериилна урина и да видим дали се е повлияло от нещо. вашитя форум е най-точния,винаги отговаряте и то не тъпи неща МЕРСИ.!!

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...