Отиди на
Форум "Наука"

Добра техника, лоша техника


Recommended Posts

  • Администратор

Една статия в новия брой на списание .NET ме провокира да създам тази тема...

След създаването на всяка технология е имало скептици и повечето хора са се оплаквали...веднага ми излиза в главата - през първите индустриалните години, когато се създават фундаменталните религиозни движения на мудите, които чупели машините...и т.н.

Та сега има две много интересни изследвания, едното е на Националната библиотека на Великобритания, която показва, че студентите и професорите показват силна тенденция повърхностно, хоризонтално и "безцелно" поведение в дигиталните библиотеки.

Следващото изследване е на Харвардския и Простанския университет - Резултатите сочат, че бързото мислене кара участниците да се чувстват по-щастливи, креативни и в по-малка степен енергични и силни. Така дейности, които пораждат бързо мислене, като решаването на лесна крастословица или бърз брейнсторминг по определена идея, могат да повишат енергията и настроението ви.

Самото пребиваване в интернет пространстовто се води за лошо и сякаш хората влизат, за да не се налага да четат и така там те се оправдават със своето бездействие. Интернета страшно много расейва и самото търсене те води от идея на идея и се луташ безцелно от сайт на сайт...

Изследванията показват, че около 60% от посетителите на интернет списания разглеждат не повече от 3 страници, като по-голямата част от тях (65%) повече не се връщат там.

Друго изследване в 3001 английски и шотландски ученици показва, че тези, които блогват и пишат в социалните мрежи имат по голяма грамотност и пишат по-уверено от тези, които не блогват и не пишат в социалните мрежи...

Интернетът е място, където се срещат толкова различни хора от толкова далечни места, с толкова много общи интереси, и ако не бе бил той, то те никога нямаше да се познават...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Прогреса си е прогрес и не може да се спре.... Историята показва, че рядко който е държал на старото е успявал да спре новото - винаги е добре нещата да се съчетават, за да не се губи ценното!

Интернет е невероятен източник на познания, информация и комуникация според интересите на всеки. Той вече е и факт.

Може да има някои проблеми, всяко ново нещо ги изправя, може да има някакво изоставане в сравнение с доинтернетното четене на книги, но това са неизбежни, а и поправими неща.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 месеца по късно...
  • Потребител

За да не трупаме нови теми, пускам тука едно клипче на интересно решение Моята връзка

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...