Отиди на
Форум "Наука"

Честта да се родиш


Recommended Posts

Няма по- висока чест да се родиш на планетата Земя и то в 21 век.Само този факт е достатъчен да се гордееш ,че съществуваш. Даже и да нямаш родители, които да се грижат за тебе.Даже и да нямаш всичките консуматорски неща от рекламите и дрехите да не са нови.Важно е да са чисти, както и душата ти, това вече е трудно и изисква усилия.

Ако всеки ден в уречен час получаваш от някого храна и пари без нищо–няма да станеш човек-животните в кланиците отглеждат така.Родителите не разчитай на тях,те остаряват неизменно ,а може да нямат и нужният интелект. Никой не може да избира родителите си,само може да им бъде благодарен ,че са го дарили с правото да живее.Останалото е в собствените ти ръце и способности.

За да забогатеят умните,да живеят по-добре, трябва да има глупави, необразовани,слуги.Колкото повече толкова по-добре.20% от хората в развитите страни ползуват 80% от световното богатство. Човек за човека отдавна не е брат а вълк. Измислени са хиляди системи за спиране на умственото ти равитие –забавни, развлекателни, шоу програми, игри, реклами, порно, дрога, насилие, фантасмагогии. Да попаднеш под тяхното въздействие не ти е нужен ни акъл ни пари (в началото). Леко без усилия, лесно, модно. Под формата на „демокрация” е узаконена цяла система да знаеш и можеш по- малко.Стойностните неща и образование се намират трудно и в повечето случаи изискват високо заплащане.Никой освен най-близките ти хора не се интересува и грижи за стойностното ти израстване.За другите , за хората на капитала е много по- добре да не израстнеш, да бъдеш пушечно месо, лесно управляемо и манипулирано.

От тебе лично и единствено, млади човече, зависи кой път ще избереш.Дали ще си купиш 4 цигари канабис или ще си платиш нета за 1 месец.Дали ще гледаш ХХХ или ще черпиш знания. Дали ще си геймър или учащ се човек. На всичко отгоре, знаеш само един екзотичен език на които говорят около 10 милиона от 7 милиарда.Да станеш истински човек е доста по-трудно, изисква упорити, последователни усилия. Да имаш висок интелект вече е достойнство. Избирай, живота е кратък и нямаш много време.

Другият път е към кланицата, добре показана в „Стената” на Пинг Флойд.

Няма страшно и кайма е нужна за по-умните.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Мда, добре си го казал. Но от това, което разбирам напоследък, да си умен не е достойнство, а недостатък. Умните хора не се интересуват от "готини неща". Затова биват отхвърляни от останалите. На умните се гледа, като на странни хора, отдалечени от реалността. Да не говоря за отношението на младите към философията... Всъщност съм изумен какви знания представя философията и как хората не са запознати от тях, се втрещявам. Но, това е светът. Да се радваме на умните, все пак, че започнаха да оредяват...

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

За съжаление, пишещите грамотно също оредяват.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...