Отиди на
Форум "Наука"

Gravity

Потребител
  • Брой отговори

    4583
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    28

Gravity last won the day on Февруари 26

Gravity има най-харесвано съдържание!

Всичко за Gravity

Лична информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

20789 прегледа на профила

Gravity's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

3k

Репутация

  1. Ще пристигнат с една и съща скорост, но с различна енергия(тя зависи и от масата). Желязното ще остави по-дълбока следа.
  2. Какво означава нещо, например пространството, да е или да не е реално или да съществува или не реално?
  3. Може да е объркващо, но тези термини имат точен смисъл когато се отнасят за абстрактните понятия. Например гладко многообразие означава диференцируемо многооброзие, което означава че функциите свърващи дви координатни карти имат непрекъснати производни от произволен ред. Което от своя страна също означава нещо конкретно и т.н. Човек трябва да започне да ги изучава поред, а не като Янков. При него е просто салата от неразбрани понятия.
  4. За нивото на което е формулиран въпроса, аз съм специалист. Не виждам какво общо има Болцмановият мозък.
  5. Не е точно да се каже че енергията не се запазва, а че величината енергия не може да се дефинира в тази ситуация.
  6. Няма общо с червеното отместване. Аз те питах за факти без спекулации и ти даде тези две: червентото отместване и скоростта на светлината. За червеното отместване се оказа, че не може да се мери без да се правят някакви допускания. За скоростта на светлината още не си го видиял но и там има допускания (спекулации според теб). Защо няма опит за еднопосочната скорост на светлината? И като се мери винаги двупосочната, не се ли прави спекулацията, че на отиване и на връщане е една и съща. За сега имаш само два опита за факти. Идвата се оказах, че почиват на някакви допускания/спекулации. Но се оплакваш за разширяващата се вселена. Между другото от космологичния принцип следва, че вселената ще е или разширяваща се или свиваща се. Но това ти го отхвърляш защото било спекулация, а не фацт. Но за червеното отместване използваш също космологичен принцип!!!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...