Отиди на
Форум "Наука"

Airflow

Потребител
 • Брой отговори

  5
 • Регистрация

 • Последен вход

Репутация

9 Ученик

Всичко за Airflow

Лична информация

 • Пол
  Мъж

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ми, нищо не излиза Съдържанието на първия линк е пълен булшит. Рускоезичният не го отворих, нямам и намерение, защото предполагам, че ще е сходен на първия. Не сте ми разбрал мнението, съвсем очевидно. Приключвам по този безплоден спор.
 2. В писмената човешка история няма свидетелства за съществуването на матриархат - никъде и никога. Тезата, че при евреите съществува "чиста форма на матриархат" е смехотворна. Еврейското поданство се предава по майчина линия по чисто практически съображения, целящи запазването на кръвта, или ако щеш на гените както е по-актуално днес да се говори и пише. Вметката за сходство между обичаите на древните българи и тези на хуните относно възпроизводството и отношенията към децата е меко казано слаба и по същество недоказуема. А идеите за равнопоставеност и правото на свободен избор далеч не са от днес. По-точно би било да се каже, че днес радикалните леви вече говорят не за "equality of opportunity", а за "equality of outcome", което е съвсем друго.
 3. При ОКР има едно важно обстоятелство, с което всички страдащи от тази патология трябва да се съобразяват. Натрапливите мисли всъщност никога не изчезват, но с подходящо лечение, което в повечето случаи представлява комбинация от медикаменти и психотерапия, човек се научава да не им придава важност и в крайна сметка спира да им обръща внимание. С други думи, това е състояние, при което, за разлика от голяма част от физиологичните заболявания, симптомите всъщност никога не изчезват. Страдащите от ОКР трябва да разберат и осъзнаят, че обсесиите не са смислово натоварени, не са значими и по този начин да елиминират потребността, която те обичайно изпитват, от компулсии.
 4. https://www.solunbg.org/bg/ Един наистина занимателен сайт, който заслужава внимание. Съдържанието включва десетки фотографии и документи от края на 19в. и началото 20в.
 5. Филмчетата са меко казано тенденциозни и съвсем не са контрапункт на политическата коректност, както някой по-горе е писал...Всичко зависи от аудиторята, пред която се презентират. С други думи за Русия или Сърбия си следват линията от всякъде...вероятно там ще бъдат възхитени.

За нас

Всяка помощ за нас е ценна и се надяваме с общи усилия да успеем да поддържаме това място на научни дискусии живо. Форум "Наука" е сред малкото активни форуми в България, изключително полезно и нужно място за свободна обмяна на мисли и знания.

baner_event_marco

За контакти:

×
×
 • Create New...