Отиди на
Форум "Наука"

Information

Потребител
  • Брой отговори

    41
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Information

  1. Това по-скоро са специални серии отколкото нов стандарт в банкнотопечатането. Не че има някакво значение така или иначе, в портмонената си едва ли хората ще ги държат вертикално.
  2. Ти да видиш. Изглежда че ако не за друго, то поне за знамето циганското лоби в Бъллгария е повлияло. A сега по-сериозно, аз лично никъде и никога не съм чел или чул сммислено обяснение за това защо българското знаме е с тия цветове. В поради тази причина лично моето предположение е че при установяването на българската държава чрез дискусия са решили първенците по лично техни си вкусове и причини.
  3. Цитата върху който е възникнала дискусията няма предвид дали и защо сме атеисти, не разбирам защо обръщате дискусията на такива екзистенциални теми върху които човечеството векове не е могло да се споразумее и съгласи... Може да си атеист и да уважаваш христиняските ценности, даже е много вероятно точно това да е и случая.
  4. Докога ще се цитират провалили се политици със съмнително психично здраве?
  5. Само човек който никога не е бил в Босна може да твърди, че босненците са един етнос със сърбите (или хърватите).
  6. А защо тогава наблюдаваме експоненциален растеж на нивата въглероден диоксид в атмосферата?
  7. А какво точно променя дали е медиана или средна заплата? В смисъл и в двата случая числото е отчайващо ниско.
  8. Трябва да се има предвид че във Франция за разлика от България няма схващане за нацията като хомогенна и единна група хора по произход, а по-скоро по ценности. Няма значение къде си роден а доколко си приел ценностите на френската република. Съответно съвсем закономерно през вековете Франция е ставала дом на редица таланти, така е и до ден днешен.
  9. Истината е че не може и вълкът да е сит и агнето цяло. Катар със сигурност не е най-удачния домакин при който някога се е провеждало първенството, но в крайна сметка ако се избираха само удачни щяхме да негодуваме че винаги домакини са едни и същи 10-20 държави. Експлоатацията на хора, модерното робство са неща за които наистина може да се критикува Катар но уви ФИФА и повечето футболни федерации си затварят очите за всичко това.
  10. Като цяло изборите във Франция се четат много тенденциозно в България. Истината е че Льо Пен не е никакъв фактор и няма да бъде, не е случайно че всички без изключение са против нея. Самия факт че преизбраха Макрон напук на неуспешната петилетка която той изкара е доста показателен.
  11. Моя съвет е да се обърнеш към международни колекционери, там наистина може да намериш потенциални купувачи на тази монета.
  12. Има ли в България съюз на дърводелците или организация на фирми чиято дейност гравитира около това? Ако има се обърни към тях, едно за да спонсорират проекта и второ за да се абонират за изданието. Рекламодателите са важно нещо, колкото и желание да имаш и да го правиш с безкористна цел.
  13. Moля ви да се придържате към темата. Неслучайно са ви баннали, вие бълвате врели некипели за Украйна и Русия в тема която няма нищо общо с тях.
  14. Говорим за пластмасата която виждаш на видеото.
  15. Това е една пренебрежимо малка част от това което попада в океаните. Бавноразлагащите се отпадъци попаднали в Тихия океан заемат площ по-голяма от тази на Австралия...
  16. Инфлацията вече е сериозна. И не е достигнала пика си, но войната в Украйна не е най-големия фактор който ѝ влияе. И без война беше ясно за всички че ни очаква инфлационно цунами, сега то има още един генератор. С още по-голяма сила се отнася това за малката и бедна българска икономика която е част от богат общ пазар и като такава и без това имаше да го наваксва по цени.
  17. Страхотен анализ. А и засега настоящите събития във международен мащаб съвпадат със всичко описано във видеото. Но дали САЩ няма да е първата империя която ще успее да обърне слизащата крива?
  18. Отнемане на големи количества вода от земните недра не е никак добра идея. Ако масово се практикува може да доведе до спадане на водата дори и под почвата. Разбира се каптиране на вода за твоята рекичка няма как да доведе до това, но струва ли си? Лично аз бих си припомнил поговорката "Където е текло пак ще тече" и бих оставил природата да си върши сама работата.
  19. Водните потоци, особено с огромен дебит като всички реки които напояват Нидерландия - Маас, Рейн, Шелда и т.н. имат за свойство да влачат всичко което попадне в тях по цялото им протежение в най-долното им течение. В този случай според мен се касае именно за този феномен - просто всички тези колела и боклуци са довлечени от реката от стотици километри нагоре по течението, по течението на река Рейн живее най-многобройното население в Европа.
  20. Самото топене на ледовете само по себе си няма да доведе до никакви катаклизми. Само че последствията от него поставят под въпрос нашето съществуване. Преди всичко, не се знае какво има под вечнозамръзналите почви - патогени, газове и т.н. Също така, ако цялата вода в твърдо състояние на земята се стопи то това ще намали площта на сушата и ще отнеме от човечеството едни от най-благоприятните за живот земи.
  21. Леко ме натъжава, че дори във форум за наука чета мнения на скептици относно глобалното затопляне и аргументи от типа "Защо като има глобално затопляне в София на 31 май беше 5 градуса..."
  22. Би трябвало да има някаква минимална площ, при която да се твърди че един леден къс е ледник. Не съм сигурен че нашите я покриват през септември например.
  23. Религията също е опиат, не по-малко от алкохола и секса.
  24. И все пак липсва последната промяна - отделянето на Косово през 2008.
  25. Жалко е че линковете се отнасят само до военни действия и въстания. Винаги ми е било интересно да науча повече за живота на българите през османския период, това са 5 века за които не знаем аболютно нищо.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...