Отиди на
Форум "Наука"

adXok

Потребител
  • Брой отговори

    505
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ adXok

  1. Взривна вълна се причинява не само от метеорит, но и от съвсем нормални експлозии на бомби.
  2. Нали не сме тук да си цитираме учебници. Целта на форума, ако е такава, наистина не бих се вълнувал. Прочети внимателно поста на petko01, първия, начален за темата. Там в единствения му въпрос, ще откриеш и цитата, за който питаше в по-предишен твой пост. Дай твоите отговори, нищо че може да са по учебник. Не знам дали все още се преподава Планетарния модел за строеж на атома, предполагам че да. Та и за зарядите може да е така.
  3. Не е така, Last Roman. Иронизираш излишно. Случаят Дятлов по своята логика, е аналогичен на този с прословутия Тунгуски "метеорит", да не говорим за обезобразяването на животни. Нека подхванем например факт по факт. Липсващия език на един от труповете на скиорите. Това поне аз разбирам от краткото филмче. Ще последват побелелите коси, както и оранжевия (така го разбрах аз) тен на кожите на някои от труповете. И така да чуем логичните обяснения за липсата на езика: отрязан или самоотрязан в сбиването помежду им (това ли ни казва логиката?)
  4. Е, с последното ти просто казваш, нещо ги е уплашило (лавина, снегонартупване пред входа на палатката, животно), спокойно обаче излизат (да речем след лавинонатрупването, оттам и разрязването), тръгват надолу... боси - неестествено заключение - обувките им са в палатката, нали така. АКо някй е бил обаче обут, то пак е останал без обувки - запалили са огън, че да се сгреят тези които са излезли айляк-айляк без обувки, щото не е изобщо студено или пък обувките им са били ледени, та и с тях и без тях - все е лед. Скарват се - теоретично вероятно, леко пийнали. И почват да се самоизбиват, като никой не оцелява. Забравяме настрана факта, че са опитни планинари и караници в планина по принцип са забранени, но да речем, че алкохола "не прощава". Комай алкохола е най-важното звено в теорията самоизбиване. Всичко друго е фантасмагория и каквито и факти да има, щом има алкохол, дори и летящ динозавър да ги е нападнал, пак алкохола е острието на Окам. Ще ме прощавате, ама...
  5. КГ125, ако допуснем ограничаване само до някои от фактите - ОК. Съгласен съм и за водката и за свалянето на обувките и за озгарянето. Но има и други факти за съжаление, кои от кои по-неестествени, че чак невъзможни.
  6. Толкова дебело си го написал, че чак ме убеди. Пияни-заляни, хаху-хихи, счепкали се за нещо си там по русскому и се претрепали един друг и накрая - хипотермия, та чак влезли в огъня да се сгреят и те ти обгарянията. Случаят е разрешен. Отивайте да си играете.
  7. особено пък и липсващия език, трофей за някой менсиец може би, както обувките. Побелелите коси може да са от ултра силна уплаха, промяна на клетъчно ниво (облъчване, радиация). А изледвания на кръвта?!? Доколкото знам, при минусови температури разлагането на умряла плът протича доста бавно, не че е невъзможно, но все пак... Естествено нищо не се знае, случаят се потулва, неизвестно защо. Цинкови ковчези... еми можеше да са обикновени дървени и незапечатани. Но както и да е. Ние тук във форума няма да разрешим още една поредна загадка, каквито са и Тунгуския метеорит и Сибирските мамути със свежи лютичета в устата и стомаха и т.н. и т.н. прекалено много случаи. Това хубаво, ама мотива?! Пазят територия, която е отврат за живеене, пазят какво. Защо са ги следили в такива тежки условия, за да ги убият за едните обувки против студ?! Явно местните нещо са го закъсали откъм такми за обуване в тоя студ. Ок, може просто някой менсиец да не е бил на кеф и да ги е изпотрепал... отвътре навън. Троши кости, ама по кожата - нищо?!
  8. Не гледам телевизия от 7 години. Но в това филмче на History има някои добри снимки и анализи. Не обръщайте внимание на тв-възстановките... тъпо е. Случаят е един от най-интересните и заметени случаи в историята на НЛО-логията:
  9. Пичове, правете разлика между дарба, талант и майсторлък. Дарбата е нещо уникално. Талантът се придобива у усетлив човек, а майсторлъка се учи. Талантливи хора има много, майсторлъка повече клони към рутина, дълга практика. Но тези двамата може да нямат изобщо дарба. Много хора са пропилели таланта си. Огромна част обаче не знаят каква дарба имат всъщност и изобщо.
  10. Проблема е ЗАЩО изключително малко се знае за този Ивайло. Няма дата на раждане, датаа на смърт, дори управлението му е било така да се каже непризнато. Гражданска война ли? Вероятно, не и невъзможно. Иначе османлиите (турци) нямаше да ни нападнат така смело, както и татари и подобни. Аз мисля, че този Ивайло е бил изгнаник, дали от низвергнат род или потекло, няма значение. Факт е, че той прави последния опит да сложи в ред България. Останалите са пълни утрепани пишман-управници. То се вижда с просто око. И те ти Турско само след няма и век след Ивайло. Трагедия... както спомена някой по-горе. Така е и до днес.
  11. Тя тъпотията не знае род, не знае пол и възраст. Само дето е човешка черта - основното, което отличава животноподобните от самите животни.
  12. Не съм съгласен -СКИ да отпада, когато думата завършва на Т или СТ, та дори и на Ж. Какво е: фашистка, фашистки Отг.: жена, жени, подкрепящи фашизма Какво е: фашистски Отг.: определение С оглед на това да не е по-точно за какво става дума.
  13. Кухулин, е много ясно, че е така... все пак все за античната история на една и съща планета става дума, нали. При това на съвсем близки по географски признак места (Ханаан, Месопотамия, Египет). Например за нелумпенизирания читател (неислямист), Корана е един прост справочник - силно систематизирано четиво. Затова и има "състезания" по наизустяването му (крайна форма на лумпенизация). Да не говорим, че сред "християните" има такава практика спрямо Новия Завет - едни типично описателни разкази от хора, които идея са си нямали какво и дори как го виждат. Искрено се надявам един ден човечеството да остави Моисей, Исус, Мохамед и другите древни личности в тяхното си време. Основните истини си важат и без тяхното напомняне и никой не е по-прав или крив от другия. Имали са различна мисия, всеки във своето време. Ако даден човек си е келеш отвътре, нито юдеизъм, нито християнство, нито мормонство ще му помогне да твори и гради в полза на хората. А такива екземпляри има с милиони. Така биват възпитавани, а още повече пък и религиозните люде. Винаги съм сравнявал тези три типа съзнания у хората: 1. Войнолюбците 2. Религиозните 3. Спортните (предимно футболни) запалянковци В дълбок и не чак толкова дълбок аспект между тях няма никаква разлика. (дано няма обидени)
  14. Значи представете си средностатистически колко управляеми на възприятивно ниво са тези хорица. Затова и Голямата депресия, Пърл Харбър, Виетнам, 9/11, Финансовата криза (благодарение на ФЕД) и подобни шашми винаги добре хващат декиш там. Тепърва ще има още. НСР Изкючителен противник съм на това сащците да бъдат синонимизирани с термина американци, защото такива са и канадците и мексиканците и аржентинците... схващате ми идеята, нали.
  15. Що бе, може просто да е в звателен падеж. Някои от съученичките ми преди в даскало ми казваха като обръщение: Ивайле, аналогично както Владимире, Петре. Ивайло е наистина едно странно име, както и появата на онзи цар, от който уж е дошло това име. Който има машина на времето да каже. То и без това Историята е бутафорна "наука".
  16. А може и да не се... Нямам исторически доказателства, но не знам що така ми е в главата "идеята", че тоя Ивайло, е бил изгнаник и така опитва да сложи (за последно) нещата в България в ред, без значение разни тъпи управници ли е позаклал, щото са кекави физически и ментално или е мачкал чужди кратуни. Или е зъл къметлия бил или просто последния достоен владетел на България. Понеже не е ясна дата му на раждане или пък тази на смъртта му, аз празнувам имения си ден, когато е и рождения ми ден. Просто и ясно.
  17. Свинар, пасе свине, пък се храни само с растителна храна? Не че е някакво очиизбождащо противоречие, ама... нещо не се връзва. Поинтересувах се от темата, защото съм кръстен на този цар, без значение самовъздигнал ли се е или не. Няма да се разбере. Според мен, той е бил човек в изгнаниние, последния човек, който е видял накъде отиват нещата с глупавите управници, които се разделят и след по-малко от век ще станем жертва на турците и други орди от изтока. Поинтересувах се и главно заради глупостта, имения ни ден (Ивайловците) да е прилепен към Иванов ден - поголовно безобразие и неразбиране на този, който е направил тая простотия с именния ден! Аз съм почти на 32 г. и до ден днешен ниога не съм празнувал на Иванов ден. Дядовците и бабите ми са казвали, че Ивайло е име (ЗВАНИЕ, по-точно) на велик българин-изгнаник.
  18. Например в ислямската традиция се казва, че не Иса е бил разпнат а подобен нему човек, оприличен на него... дали и как - няма никакво значение. Ако Жизъс е бил разпнат, защо това е било позволено, ако наистина той е бил Божи човек и неподпомогнат от Бог, откъдето и думмите му на самия кръст: "Боже защо ме остави!" (или подобно на това значение) Така ли е било - кой знае. Машина на времето явно имат всички тълкуватели на религии... А какво е важното?! Важно е ти какво научи от историите за този знатен човек, какво прие, какво отхвърли, кое те потресе в и спрямо него, какво е отношението му. Пет пари не давам за религиите, такива каквито са познати днес. Тяхната основа е от преди повече от хилядолетие и половина, а секти дори днес има колкото щеш. Онези неща са важели за тогавашното време. И все пак малки закончета като не кради, не убивай и т.н. са общовалидни, но и нарушавани и до днес. Е, какво се е променило. Нищо! Защо!? Защо все чакаме някой да ни спасява, някой да ни управлява (я бог, я цар, я чорбаджия, я министър, президент, кмет...). Дори такъв модел на раболепие е задължителен в съвременото общество, в което управлява властването над ресурсите, материални и финансови. А те се изчерпват... материалните. Остават само финансовите, като инфлация или чиста химера. Онзи Исус, с истинско име Емануил, просто е искал да покаже на израилтяните, че са маши в ръцете на лукав бог и господар, с всичките му там васали и надолу по веригата. Той е онзи същия бог, дето е завел Емануил в пустинята "да го изкушава"... да се откаже от мисията си на Земята или пък да е в негова полза, защото е способен и влиятелен. Те съвсем не се сбиват, нито пък правят всичко на трески около себе си. В Библията, колкото и да е нескопосана като текст или превод, има толкова важни детайли, дори откровени противоречия, че е цяло чудо как миряните не се запитват защо е така и как е така. Дори съм убеден, че 90% от т.нар. християни НИКОГА не са чели Библията от кора до кора. Е, аз го направих на 17-18 г. възраст и САМ разбрах. Не ми трябва поп, не ми трябва папа или пък теолог. Аз имам глава на раменете си.
  19. E, Емануил (и.с.к. = известен също като = Исус Христос) е бил разпънат на дървен кръст, кво толкова дърво ли е написно само или кръст или талпа?! Без значение е. Разпънат е, но не е умирал. Да речем, че е изпаднал в сомати или едно друго подобно състояние за съхранение на духа (душевната порция = душа), така както го е изучил в Индия в периода 12-30 годишна възраст, за който период в горкия Нов Завет няма да прочетет и ред... просто щото тогава Емануил е бил не къде да е в Индия, Пакистан и тамошните географски ширини. Между другото и до ден днешен гробът на него и майка му (в пакистанския град Мери или Мари, наречен на майка му) са в тези ширини. Просто проучете и ще се убедите... за мъдрия човек дошъл от Юдея или Палестина, Ханаан. Не ми се пише, просто си потърсете. Между другото тогавашната мисия на Емануил на Земята не е особено успешна, както и последвалото създаване на християнството с цел да капсулира и контролира популярностТа на Емануил след т.нар. му възкресение. Емануил не означава точно "Бог с нас", а по-скоро човешко преображение (превъплъщение) на светлината, откъдето и думата еманация идва. Идете, вижте, проучете.
  20. adXok

    НЛО?

    Всичкото НЛО е метеорологичен балон или отражения на нощното осветление като това от началото на 2011-та година в Йерусалим, джамията на Скалата: Трите по-известни свидетески видея, синхронизирани и качени за гледане в един клип.
  21. условието на задачата е толкова условно и лишено от конкретика, че на практика е несъстоятелно... а съвсем практически е и непроверимо (неизпълнимо за доказване). Има различни начини за намотаване на тази нишка, вероятно конфигурацията е тип - макара, ама кой знае... освен лаконизма на автора на постановката. Да приемем, че е макара. Тоя радиус обаче има ли значение? Нишката с дадена маса ли е също... или просто си играем?!
  22. Както казва Дейвид Айк: problem - reaction - solution Това е съвремения вариант на: Divide et impera (Разделай и владей) А хората са нахлузили капаците и матрицата си работи. Я ми кажете какво реално става когато банка загуби пари? Какво реално е станало, ако не друго освен обикновен Обир на Банка?! И къде са отишли тия пари? Какво представлява лихвата, при положение, че енергийните източници ползват ресурси далеч, далеч надхвърлящи няколко човешки живота, за да бъдат образувани отново. Що за печалба е лихвата, като печалба за услугата - давам ти пари, които ти нямаш, а явно искаш да имаш - при положение, че пари се печатат, така или иначе, а в последните години са просто едни електронни импулси в чипче!? Що за идиотски свят?! Що за малоумници са хората изобщо?
  23. Теорията за разширявашата се Земя съм я чел в една книга на Рангел Колесин "Сътворението" - изключително по своята оригиналност кратко четиво, с огромна доза сарказъм, иронии и пародиране на много общоприети и НЕПРОВЕРЕНИ "закони": този за гравитацията, този за сеизмичните процеси, този за строеж на Земята (не е точно закон това де, но няма значение - общоприетото становище на всички е ясно още от училище) и т.н. да не изброявам. Както има стари, прастари карти на Антарктида БЕЗ ЛЕД, с основни релефни особености, вече доказани от сателитни снимки и проучвания, така има и едни особени "зодиакални знаци" (реално са космически карти) на вида на Млечния път - нашата галактика (тавталогия, но няма значение). Хората, в частност доста "учени", приемат едва ли не Земята като неизменно стояла и стояща в сегашната си орбита - твърде смела хипотеза. Доста хора приемат, че Луната и Земята имат еднороден произход - отново твърде смела хипотеза, абсолютно опровержима. Континенталния дрейф - продукт на Кориолисовите сили - грандиозен логически провал. Виж разширяването на тялото на планетата ни, е вече добра основа за наличието на същия. И като се вземат предвид и предните две хипотези и се поразгледат комбинативно и максимално разнопосочно, ще се видят доста възможни теории, коя от коя също толкова (че даже и повече) възможни от в момента общоприетата. Конкретно за кухата Земя: сезимичния резонанс, вилканичните изригвания (например аз не разбирам защо са толкова съсредоточени в точка, като все едно от спринцовка се появява тласкащата лавата сила в недрата). Не ми се пише вече...
  24. Някъде напред мернах, че икономиока не можело да се развива без пари с лихва под някаква форма... Боже, Господи и "умно" изказване?!
  25. Богданов, с риск да влезем в спор, ще ти кажа, че да... Гравитация НЕ е синоним на електромагнитна сила, а просто е един по-собен случай на такава, която оказва влияние на всякакви материални обекти (не е само на метали или техни сплави). Погледни опитите на Хъдсън и ще видиш защо мястото на резонансите има огромно значение за обяснението на гравитация и магнетизма изобщо: те пренареждат геометричната структура на атомите без да влияят на материалността на обекта е, ако намесим и импулсите и един особен вид на електромагнетизма, тази материалност може да се "нулира", но това вече е предмет на друг разговор.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...