Отиди на
Форум "Наука"

Помощ за домашно


didkosv

Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте, искам да ми помогнете за домашното по Химия-органична за 9кл. Имам 2 задачи

1.Изразете с химични уравнения присъединяването на Cl2 и на HCl към етен.

2.Изразете с химични уравнения следния преход:

CH4 -> CH3CL -> C2H6 -> C2H5Cl -> C2H4 -> C2H4Br2

Благодаря предварително!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ааа не така. Домашното си е домашно и значи да си размърдаш задника. Задачите са елементарни и даже нета може да ти помогне (стига да знаеш как и какво да търсиш).

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

"Детето" е 9 клас! Стига с тези деца! Като им изнася са деца, като ли не са големи. На 16 години се очаква да започнеш да поемаш някъкви отговорности. Алва, ако решиш задачите му правиш мечешка услуга, не помагаш демек.

А на т.нар. дете ще препоръчам първо да се опита сам да се справи и да пусне някъкви свои решения на задачите и едва след това да помоли за помощ. Успех с химията и домашното все пак!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

За съжаление не разбирам от химия, наука, мъглива и неясна, която трябва да се забрани, както и спорта. Това са двете неща, които ми вадят очите.

Иначе щях да му реша всичко. Деца са, разбира се. Трябва да им се помага.

Редактирано от alvassareiro
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Че кое й е неясното? Колко от заобикалящите ни вещи щеше да ги има без химията, ами лекарствата, благодарение на които след време ще си жив?

Редактирано от Flatline
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

За съжаление не разбирам от химия, наука, мъглива и неясна, която трябва да се забрани, както и спорта. Това са двете неща, които ми вадят очите.

Иначе щях да му реша всичко. Деца са, разбира се. Трябва да им се помага.

Мисъл велика и ясна ;). Само спорта и химията ли ти вадят очите???? Аре за спорта ясно, не е наука, ма химията е ясна и стройна наука. Я виж какво стaва при колегите физици! Решаването е елементарно поне за мен, как прецених, прегледах учебниците за 9-ти клас, можеше поне да ги разтвори. Дадох ги на дъщеря ми (тя е в спеиализирана гимназия с изучаване на химия), тя се изсмя. И попита: Абе и аз решавам задачите на приятелки, ама тоя е мноо тъп. Аз мога да помогна, от както съм БГ Наука, 4 пъти съм помагал на юзери да си вземат изпитите. Включително студенти. Разговори по скайп, до 3 през нощта. Постоянни справки от мен дали съм коректен, в терминологията най-вече. Справки с учебници за механизми. Изчисления, въпреки, че надали знаеш к'во е стехиометрия. Но пък файда има едиn е в Уорик, други двама влязаха в ХФ ;). Абее моята наука е много по-точна и ясна от твоята! А ако тръгнеш на "кръстоносен поход" с/у хiмията. Яла Яла ;).

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

"Във всяка наука истината е точно толкова, колкото е в нея съдържанието на математиката.", казва Иммануел Кант.

Във физиката и в химията има твърде много математика, вероятно - не толкова сложна, колкото е висшата математика, но все пак, все пак...

Неприятното е, че наличието на много изчисления в тези две науки могат да убият желанието на ученика да се задълбочи в тях.

Като ученик аз много боледувах, изтървах началата на математиката и не можах да наваксам изпуснатото. Това доведе до нЕкои проблеми по физика и (в по-малка степен) по органична химия.

Вече в казармата, като ми се наложи да изчислявам метеобюлетините, успях частично да запълня някои празноти.

Центровете в мозъка, свързани с математиката и лингвистиката, се намират в лявото полукълбо, а центровете, свързани с хуманитаристиката и изкуствата - в дясното.

Разбира се, добрият лингвист не винаги е и добър математик. И иобратното - добрият математик не винаги е и добър лингвист (ако изключим компютърните езици).

Математиката я има и в някои игри - шахмата, например. Заради по-големия си капацитет на изчисления компютрите (по-точно компютърните програми) могат да бият хората на шах. Но те пък имат слабо въображение и понякога трудно реагират, ако ги изкараш от позната за тях позиция в хода на играта. Но те стават все по-добри и по-добри в тази игра. От друга страна, шахматът не е само математика. Там голяма роля играят и въображението, и стратегическата мисъл, и тактическата мисъл. Тоест - мозъкът ангажира и двете ви полукълба, когато играете шахмат.

Какъв е изводът? Ако не можете да станете математик, физик или химик, пробвайте се в шахмата.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Браво на детето! Отличник! :clap3:

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...