Отиди на
Форум "Наука"

Глицерол


zaobao

Recommended Posts

  • Потребител

Разполагам с известни количества "технически глицерол"50-60-70 процентни.Въпросите ми са:

1.Физични с-ва каква е темп.на кипене и на топене?

2.Възможно ли е посредством дестилация глицерола да се концентрира до 90-95%?Ако не как би могло да стане?

3.При нагряване до 65 градуса променят ли се физичните и химични свойства и как?

4.Вероятните примеси са Натриева основа и механични отпадаци.Как да запазим основата, а да отстраним отпадъците?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ето как става пречистването и апаратурата http://www.ekozora.com/products/glycerin.html

Съмнявам се обаче, че ще ти свърши работа. БТВ за какво ти е толкоз чист глицерол? Надявам се не за динамит?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Благодаря за отговора!Тук обаче става дума за нещо малко по различно.

Нямам количества които да рентират закупуване на подобна инсталация.Запознат съм с продуктите на "Екозора" (макар и линка да не работи)...

Интересуват ме основно:

1.Физични с-ва каква е темп.на кипене и на топене?

3.При нагряване до 65 градуса променят ли се физичните и химични свойства и как?

Ако имате информация по горните въпроси ще съм Ви много задължен.

П.П.Далеч съм от идеята за нитроглицерин.Трябва ми годен за използване в сапунената промишленост такъв...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
  • Create New...