Отиди на
Форум "Наука"

Конкурс за 10 стипендии за програмата „Космически Предизвикателства 2011”


Recommended Posts

  • Администратор

СТАРТИРА ПРОГРАМА „КОСМИЧЕСКИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА 2011“

HTTP://SPACEEDU.NET

Кандидатствайте до 10-ти!

ВАЖНО: Сдружение „Циолковски” обявява конкурс за 10 пълни стипендии за участие в програмата „Космически Предизвикателства 2011”. За да кандидатствате, моля прочетете правилата на конкурса!

Информацията за конкурса ще намерите към прикачен файл.

Това е мащабна инициатива в областта на космическите науки и високи технологии в България. „Космически предизвикателства 2011“ е успешна и се провежда от 2010 г. насам. http://spaceedu.net

„Космически предизвикателства 2011“ ще се проведе в една от най-модерните аудитории в централната сграда на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Програмата е единствена по рода си в България. Тя дава възможност на избрана група от студенти да си сътрудничат и да комуникират с представители на водещите космически организации в Света. Крайната цел е участниците да се запознаят с последните тенденции в развитието на високите технологии и техните приложния във всички сфери на икономиката.

„Космически предизвикателства 2011“ е за млади хора от всички видове специалности, а НЕ строго научен курс. Всички лекции са съобразени с възможностите на евентуалната аудитория. Програмата е с практическа насоченост, тъй като се стремим да запознаем младите българи с най-новите разработки и тенденции в областта, както и с различните методи за създаване на високо-технологични компании в България.

През 2010 г. в програмата взеха участие вторият български космонавт Ген. Александър Александров, астронавтът от НАСА Марша Айвънс, директорът на фондация „Екс Прайз“ Уилям Померанц и други признати специалисти от целия свят. През 2011 г. програмата ни е още по-амбициозна. Инициативата е подкрепена от водещите университети в България.

Поканени в лекциите са единствено водещи специалисти от области свързани в космическите технологии и техните приложения. За първи път в България ще се

проведат лекции на представители и специалисти на НАСА и на Европейската космическа агенция. Очакваме участие на водещи специалисти от MIT (Massachusetts Institute of Technology), Университета Станфорд, Университета Оксфорд, Офиса за космически въпроси към ООН и от други водещи организации. (вижте част от поканените специалисти в приложения списък)

„Космически предизвикателства 2011“ Ви предоставя УНИКАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ да общувате директно със световно признати специалисти и да разберете материи, недостъпни обикновено за българските студенти.

След програмата е възможно селектирането на отделни участници и изпращането им на лятна специализация в НАСА!

ВАЖНО: Организаторите на инициативата запазват правото си да изберат евентуалните кандидати, както и да определят възможния им общ брой. Изпращането на отделни участници в НАСА е условно, а не задължително и зависи от показаните по време на програмата умения и способности.

ПРОГРАМАТА Е ПЛАТЕНА!

ВАЖНО: Сдружение „Циолковски” обявява конкурс за 10 пълни стипендии за участие в програмата „Космически Предизвикателства 2011”. За да кандидатствате, моля прочетете правилата на конкурса!

Информацията за конкурса ще намерите към прикачен файл.

Ще бъдат допуснати до участие САМО 75 регистрирани участника.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е владеенето на английски език!

За повече детайли: http://spaceedu.net

Екипът на „Космически Предизвикателства 2011”

http://associationtsiolkovsky.squarespace.com/register_sc/

Space Challenges 2011.doc

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...