Отиди на
Форум "Наука"

Интерактивно обучение в основното и средното образование


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Интерактивно обучение в основното и средното образование

Онлайн дискусия - 12.04.2011; 10:30 - 12:00 ч.

Информационните технологии и възможността за интерактивност в обучението са важен фактор за положителното развитие на българското образование. Целта е ученикът да не „попива" машинално информацията, а - да участва в процеса.

Как ще еволюира българското образование, какви са необходимите промени в него и по какъв начин училищните програми се фокусират върху творчеството и иновациите ще коментират представители на образователни институции и компании, предлагащи технологичните решения за постигане на тези цели.

ИКТ са важно средство в иновациите за качествено образование и ще разгледаме ПЧП като важната стъпка за модернизирането му. По време на уебинара ще се спрем на технологичните решения и на техните съществени предимства за подобряване на образователния процес. Ще бъдат обсъдени интересни начини за привличане вниманието на ученика в учебния процес, сред които - интерактивната дъска, като важен момент в промяна на притеснението по време на изпитването, мотивацията и въвличането на ученика в учебния процес с предоставена възможност за изява и др.

http://discussions.idg.bg/

https://www1.gotomee...ister/367365568

Необходима е регистрация.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Потребител

Може би за хората, занимаващи се с образование ще е интересна Moodle - система за управление на съдържанието за разработване на интернет базирани образователни курсове и уеб сайтове.

http://moodle.org/course/view.php?id=43

http://www.packtpub.com/sites/default/files/Moodle_Sample_e-book.pdf?utm_source=packtpub&utm_medium=free&utm_campaign=pdf

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...