Отиди на
Форум "Наука"

Така ли действа полицията ни?


Recommended Posts

  • Потребител

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/01/21/1750079_semeistvo_ot_sofiia_se_oplaka_ot_grub_arest_podozira/?ref=rss

Ето тази статия ме уплаши и ядоса същевременно, да набият семейството на момичето защото е направило група "Аз няма да гласувам за Бойко Борисов и Герб!". (Не ми се вярва цели 40 полицаи да са отишли да задържат ЕДИН търговец на стоки без акциз, както те го наричат).

Започват да се прокрадват в главата ми мисли, че нещата отиват на много зле след като имаме такъв нарцистичен и грандоман човек за премиер.

Дали не вървим към диктатура?

Редактирано от Mr.Shades
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Глупости.

Прочети внимателно материала.

Забележи, че човекът е обвинен в съхранение на акцизни стоки.

Често такива обвиняеми избират тактиката на тоталната атака. Полицията беше 200 души, не знам си какво си, дори казват някои, че са им искали пари ит.н. и т.н.

Ако прочетеш внимателно, ще видиш, че това е версия на семейството. Това вече може да значи много. Никой в България няма да прати 40 полицая на някого, защото отворил страница във фейсбук. Това не е сериозно.

На второ място, в-к Дневник трябва да е по - внимателен, като ретранслира изявления на семействата на арестувани граждани.

На трето - полицаите са имали сигнал за нещо - дали основателен, дали не. Хората трябва да знаят, че когато полицията дойде при тебе, следва да се съобразяваш напълно.

Това, че българските полицаи са по-груби от необходимото понякога, не е тайна, но глупости за това, че някой бил арестуван на Илиянци защото бил отворил страница във Фейсбук, а не защото например се смята, че носи фалшиви данъчни фактури, няма защо да се пишат.

Ето ти се интересуваш от разузнаване, полиция и т.н., както забелязах от другите теми. Първото ти задължение е да мислиш с главата си и да преценяваш критично информацията :) Кьорфишеци по вестниците колкото искаш.

На всичко гледай внимателно и критично, за да не те водят за носа :)))

Може полицията да е сбъркала. Може арестуваният да се е опънал. Може да са прекалили, в който случай ще трябва да се санкционират. Може всичко да е правомерно и семейството да дава изкривена информация.

В такива случаи, особено в някои семейства, засегнати от арести, описанията са прекалено драматизирани. Тридесет човека не отиват да арестуват дори Ал Каопне..

Че нашата полиция е далеч от съвършенство няма спор но към такива драми трябва да сте много внимателни.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Съжалявам много, но последният пост беше твърде директно-политически и слага началото на актуална политическа дискусия, което е в разрез с правилата на форума.

Извинения на авторката, но го скрих.

Ще цитирам обаче неполитическата част от него:

обвинението е само предтекст, да си нмерят повод.

Ето за това ще стават такива полицейщини у нас, защото ние ги търпим, защото ние ги избираме, защото ние има даваме власт, защото ние ги хрантутим, защото ние има давам заплати, защото сме покорни роби с наведени глави, защото не си знаем правата, защото не си търсим правата, защото сме шибан народ, и си заслужаваме съдбата и си заслужаваме управниците, и си получаваме съдбата позаслуги и полечавам управниците по заслуги. умни сме били, не е вярно, тъпи сме като галоши, защото не можем да осъзнаем че ако се обединим и работим заедно, ще постигнем искания резултат, и че в общат кауза за всеки ще има благина.

добри и благородни сме били, не е вярно, не случайно българските поговорки:

Ще подпаля и мойта къща ама да изгори на вуте плевника

Не е важно аз да съм добре а на вуте даму е зле

на въпроса как си , отговора, не се радвай, добре съм

и някои други събития наскоро не само показват, но и категорично доказват, че сме завистливи и озлобени, и че тази енергия дето я имаме вместо да я вложим заедно за да ние по-добре на всички я влагаме за да разваляме други му работата, защото не искаме на нас да ни е добре, искаме да му е зле на аверчето.

загрижени сме били, не е вярно, не ни пука за другия, гледаме си нашето, за другия не ни дреме, аз да си постигна мойто па не ме пука за другия, гледам си мойто не ми пука за чуждото. Закопаваме всеки който не ни харесва, портиме го клеветим, го, усмивамего пред другите, пращаме му власти, само и само за да го затрием, заради това чече ни харесва, и не ни казва това което искаме да чуем, или се опитваме и се побъркваме от злобя когато не успеем, защото това ние манталитета, нисък, долен, жалък, това е природата на българина.

Това сме ние българите. винаги сме били гова, винаги това ще си останем.

И ще я коментирам. Какъв повод? Не е нито първия, нито последния, който полицията ще задържи, основателно или не.

Мисля, че това не е никаква драма.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

По време на акцията тежко въоръжените антимафиоти установили незаконно притежание на пет кутии безбандеролни цигари в стаята на дъщеря им Ралица. “Това е стек, който тя пуши от няколко години, да кажем по една цигара на седмица”, обясни майката.

“Няма как да си го обясним всичко това, освен с групата във Facebook на дъщеря ни”, повтори Малинка Начкова. Тя заяви, че няколко пъти е питала униформените имат ли разрешение за ареста и претъстването, но те не й отговаряли нищо.

По думите й показали "от два метра разстояние" заповед на съпругът й, но той нищо не успял да прочете и разбере.

След като не установили нищо незаконно антимафиотите арестували семейството. В бланката са обяснение служителите на МВР настоявали арестантите да си напишат имената. “Това не е автобиография, а обяснение”, казах им аз и описах целия случай, но се опасявам да не го унищожат, заяви още Начкова.

Държането на акцизни стоки без бандерол не на определените за това места си е закононарушение.

Следователно нещо незаконно е установено.

Обясненията за това, че си ги пушиш тия цигари една по една е меко казано смешно.

А пък вариантът за Фейсбук е защитна позиция, която няма да издържи.

А полицаите трябва да са по-внимателни в края на краищата. От два или от един метър са показали заповедта, има я. Но нормален тон досега не е навредил на никого.

В заключение - вижда се, че за пореден път се прави от мухата слон.

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

По- добре е темата да бъде затворена, защото при тези мнения, които прочетох си е силно политическа.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Или по-скоро разчистена? Все пак младежа е поставил въпрос, който го е развълнувал.

Почвам от моите постове ;)

Редактирано от КГ125
Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Е то е ясно какво е станало. Някой е съобщил на полицията че семейството нарушава закона. Те са ги арестували, после са претърсили и домът им. Използвали са израза "Търсим нещо незаконно", а какво да кажат? Информаторът ни, Бай Ставри от горния етаж спомена че вляво от бюрото имате еди какво си.

Това с дъщерята дето отворила в фейсбук група против Бате Бойко... Несериозно. Забележете, кой им е адвокат, тоя Марковски само да си отвори устата и взема крупни суми. Ако е за стек цигари ... извинявайте, ама да наемеш първокласен адвокат да те спаси от някаква малка глоба.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

(Не ми се вярва цели 40 полицаи да са отишли да задържат ЕДИН търговец на стоки без акциз, както те го наричат).

Не ми се вярва да са 40 ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Е то е ясно какво е станало. Някой е съобщил на полицията че семейството нарушава закона. Те са ги арестували, после са претърсили и домът им. Използвали са израза "Търсим нещо незаконно"

Когато се прави претърсване, по процедурата собственикът на помещението или обитателят му трябва да се поканят да предадат вещите, които имат и са незаконни. Това са им казали полицаите, а не търсим нещо незаконно, по всяка вероятност

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Не знам, но на мен ми е омръзнало като се каже нещо за за полиция и едва ли не трябва да си представяме полицейски терор и своеволия. Само омраза се сипе, а обективността никъде я няма.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Е, има такава линия по пресата на прекалено критикуване. Какво да правим, искаме животът ни да е идеален, и то сега... :):post-20645-1121105496:

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

Определено има кампания, за раздухване на недоверие към полицията. Някой се опитва да манипулира народа, като всява недоверие към държавните органи. То не че полиция, съд, прокуратура са цъфнали и вързали, но и тезата "всички са маскари" не издържа.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...