Отиди на
Форум "Наука"

Катар обеща 100 млн. евро инвестиции в туризма, инфраструктурата и земеделието


Recommended Posts

  • Потребител

Бойко борисов не случайно е привикан в Катар.

Емирът на Катар плати 100 милиона за да откупи "българските медици" от либийския затвор (справка описанието на случая от посланник Байърли).

Време е вече да започнем да връщаме борча, няма безплатен обяд.

Как ще го плащаме, ще проличи по преструктурирането на бюджета.

$100 млн. дадени за свободата на медиците

Бъдещият министър-председател Бойко Борисов заяви днес, че за свободата на българските медици са платени около 100 млн. долара.

Бойко Борисов коментира платената цена така:

„За толкова пари и в Ирак ще пуснат заложник“

Златен пистолет за емира на Катар от Бойко Борисов

Редактирано от venco
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Няма обещание за инвестици от страна на Катар, има само намерение за инвестиране, което ще бъде направено евентуално след споразумяване/рамкиране, и договаряне на гаранциите..

http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/03/14/1787609_premierut_na_katar_predlojil_na_bulgariia_sporazumenie/

Български и катарски представители са започнали работа по изготвянето на рамков документ, който ще даде възможност катарски инвестиции да влязат в страната ни. Това е съобщил пред български журналисти министърът на външните работи Николай Младенов, който е част от българската делегация в столицата на Катар, Доха, водена от премиера Бойко Борисов. Външният министър разговаря с държавния секретар по външните работи на Катар Халед бин Мохамад ал Атия, съобщи БТА.

По думите на Младенов това се прави по предложение на премиера на Катар, който е поискал да се фиксират рамките на първоначалните катарски инвестиции в България и държавите да участват във всяка форма на споразумяване, за да има и гаранция.

В разговора между двамата е обсъдено такова споразумение първо да се направи за туризма, земеделието и инфраструктурата. Очаква се след приключването на отделните срещи да се направи преглед и да се определи график, в който катарски представители да пристигнат у нас и да разгледат потенциални проекти.Очаква се до май месец да има готовност това рамково съгласие между двете държави да бъде подписано, каза Младенов. По думите му това ще отключи възможността на катарските инвестиции да влязат в страната ни.

По-рано през деня министърът на икономиката Трайчо Трайков откри бизнес форум, в който участваха представители на 100 български компании и нито един представител на поканените 500 местни фирми.

Няколко часа по-късно от министерствата на земеделието и на икономиката изпратиха съобщения за проявен интерес от катарския бизнес в областта на земеделието.

От транспортното министерство пък съобщават, че министър Ивайло Московски е представил пред въпросния форум възможностите за концесиониране на български летища и пристанища. Той обяснил, че обекти, които могат да бъдат развивани чрез концесия, са летищата в София, Балчик, Пловдив, Горна Оряховица, както и части от пристанищата във Варна и Русе.

Премиерът Бойко Борисов пък е предложил на катарския си колега шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани катарски инвестиции да се включат в няколко инфраструктурни проекти като възстановяването на летището в Балчик. До 3-4 месеца се очаква катарският премиер да посети България и да се финализират решенията по обсъжданите днес инфраструктурни проекти, допълват от транспортното ведомство.

Сутринта Николай Младенов и министърът на отбраната Аню Ангелов са разговаряли с началника на генералния щаб на Катар генерал-майор Хамад бин Али ал Атия. Има подготвено съвместно споразумение между двете министерства на отбраната, каза министърът на външните работи. Към него обаче трябвало да бъдат добавени някои детайли.

Катарският началник на отбраната е поканен да посети изложението "Хемус". Заявен е интерес и към българските военни училища, обучението на кадри, медицинско сътрудничество и възможността въоръжените ни сили да тренират заедно.

----

За "вредите от привличане на инвестиции" не съм чувал, или чел да се пише някъде, освен в българските форуми (всъщност в българските форуми се пише всичко, та може да излезне от тези форуми, че ще има "вреди" от катарските инвестиции)

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Няма обещание за инвестици от страна на Катар, има само намерение за инвестиране, което ще бъде направено евентуално след споразумяване/рамкиране, и договаряне на гаранциите..

http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/03/14/1787609_premierut_na_katar_predlojil_na_bulgariia_sporazumenie

До колкото разбрах от катарската телевизия ще вземат летището Балчик и земя в Делиормана.

Тази дума "инвестиция" трябва да я забраним. С нея се прикриват престъпления срещу държавата.

Също и думата "реформа", зад тази дума се крие разруха и унищожаване. Също и "концесия" което означава подаряване...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Трите дни чудо минаха и днес за пореден път се оказа, че когато се говори за инвестиции в сегашна България, то крайният песимизъм си е умерен реализъм.

ПРОВАЛ на Борисов в Катар: Нито един катарски бизнесмен не дойде на бизнес-форума

Макар това дето е станало не е просто провал, а е мегагавра с Бойко и милиционер-бизнесмените ни.

Нито един катарски бизнесмен не дойде на бизнес форума в катарската столица Доха, организиран по повод посещението на българска делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов, в която са половината министри, кмета на София и представители на сто български компании

И за да е пълна срамотията, се оказа, че нашите щедро са дарявали културно-историческото ни наследство, а в замяна на това са се изгаврили тотално, като е обяснено, че българите добре работят в чужбина, ама държавата и управниците ни са безнадеждно калпави:

Мисля, че е гордост за всички българи да знаят, че пилотите на самолета му са българи", заяви министърът на външните работи Николай Младенов. Той обясни, че на емира са направени три подаръка - позлатен пистолет, произведен в България, и два български документа от ХII век. В единия от тях се говори за Катар, а другият включва карта на емирството.

И за капак на всичко, външния министър е демонстрирал, че багажът в главата му е колкото на "оная" министърка, след като с гордост се е хвалил как са се гаврили с него и премиера. Чудя се колко по-просто трябва да им се каже, че държавата и управниците ни за нищо не стават, та да го хванат. Не се е явил нито един предприемач, а са им обяснили, че са готови да взимат българи да работят в чужбина.

Иначе няма какво да се чудим за станалото. Мнозина чужди инвеститори се опариха яко. Баламите свършиха и сега на всеки чужд предприемач е пределно ясно, че инвестирайки от "Страната на доносниците" ще може да си тръгне много доволен, ако загубата му се ограничи само до размера на направената инвестия (обикновено е много повече заради рекета).

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

За "вредите от привличане на инвестиции" не съм чувал, или чел да се пише някъде, освен в българските форуми (всъщност в българските форуми се пише всичко, та може да излезне от тези форуми, че ще има "вреди" от катарските инвестиции)

Брей, то ще излезе, че за дереджето на държавата форумите били виновни.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...