Отиди на
Форум "Наука"

4 начина да кажем: "Обичам те!"


Recommended Posts

  • Потребител

Не само думите могат да изразят най-съкровеното чувство, напомня сайтът http://www.tiabg.com/

Тези две думи - "Обичам те", са силен израз на емоциите, но чувствата могат да бъдат показани и по друг начин - не по-малко силен и дори по-ефективен за запазване на огъня на любовта в една връзка. Ето четири начина да изразите любовта си без да кажете "Обичам те".

Покажете одобрение, благодарност или възхищение

Всяко човешко същество черпи увереност от хората, които обича и дори от тези, които не обича. Да покажете одобрението и възхищението си от любимия ви човек не отнема никакво време и е изключително мотивиращо за партньора.

Всички искаме да получаваме одобрение за нещата, които правим – например, как се грижим за дома си, как възпитаваме децата си, как се справяме с работата си и всякакви други дейности. Ако сме постоянно критични към партньора си и се фокусираме върху негативното, не казваме по най-добрия начин "Обичам те".

В действителност, това може да бъде доста унизително и бързо да отблъсне любимия човек. Осъзнайте пораженията, които може да нанесе критицизмът върху връзката ви. Не карайте любимия ви да се чувства, като че ли живее с прокурор - повечето неща са твърде дребни и незначителни, за да им позволявате да съсипват отношенията ви.

Вместо постоянно да обвинявате или недоволствате, включете в разговорите думи на одобрение, благодарност и възхищение. Когато партньорът ви направи нещо, което показва любовта му към вас, не забравяйте да кажете: "Благодаря ти за ...", "Оценявам, че направи ... за мен" или "Възхищавам се как ...". И още - не забравяйте да употребявате подобни изрази често.

Направете любимия си номер 1

Романтичните отношения се градят върху обвързването и спазването на някои ангажименти и отговорности, особено - в брака. Обикновено, връзката с любим човек е приоритет в живота, но заедно с нея съществуват и други отговорности и задължения, които всички имаме - кариера, социален живот, деца, приятели, роднини, хоби..

Понякога да покажем на партньора, че е на първо място сред ангажиментите ни може да бъде трудно - особено, ако имате деца, тъй като родителите смятат, че децата са най-голямата им отговорност.

Може би, не осъзнавате, че да покажете на любимия човек колко е важен за вас, изисква действия, а най-много - отделяне на време и проява на привързаност и нежност. Направете така, че да прекарвате достатъчно време с партньора си и не пренебрегвайте нуждите му заради други, по-тривиални неща.

Вашето задължение е да намерите разумен баланс. Като поставите любимия си най-отгоре в списъка с приоритети и успеете да кажете "не" на други, по-маловажни ангажименти (като, например - кафе с приятелка), ще му кажете "Обичам те" по различен начин.

Малките неща са тези, които наистина имат значение

Бъдете съобразителна - това е един от "малките начини" да кажете "Обичам те". Това означава да откликвате на нуждите и желанията на вашия партньор, да обръщате внимание на детайлите, на нещата, които той е споменал, да бъдете една стъпка напред, спомняйки си важни за него събития или просто желания или мисли и идеи, които ви е споделил.

Поемете инициативата и му се обадете в службата, за да разберете как е минала срещата, за която се е тревожил или измийте колата, без да ви е молил за това.

Научете се да бъдете добър слушател - дори и по въпроси, които не ви вълнуват особено. Да бъдете съобразителна и да правите онези малки неща, от които, всъщност, зависят големите, е прекрасен начин да покажете любовта си без думи.

Бъдете всичко за своя любим

Независимо, дали сте съпруга или само приятелка, вие сте приятелят, интимният партньор, най-близкото същество за мъжа до себе си и, може би - и майка на децата му. Изпълнявайте всяка от тези роли, давайки всичко от себе си!

Бъдете приятелят, който е забавен и лоялен, любимата, която е нежна и страстна, човекът, който заслужава доверие, който винаги е готов да изслуша и да бъде близо, когато партньорът ви най-много се нуждае от това.

Ако имате деца и сте добър и отговорен родител, това също показва вашто отношение към партньора ви, защото вие заедно сте създали своите деца. Да бъдете всичко това за любимия човек съвсем не е лесно и изисква много усилия, но е недвусмислено и много по-силно от думите послание за любовта, която изпитвате към него.

Има много начини да кажете "Обичам те" без думи.И, ако успеете да ги направите част от ежедневието си, ще забележите положителната реакция на партньора си, а това ще направи връзката ви още по-стабилна и по-успешна. Така че -"кажете" на своя любим, че го обичате още днес!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ако жените правеха всичко това, Земята щеше да е рай :D

А защо само жените трябва да го правят ? Нима мъжете не трябва да показват уважение, подкрепа и разбиране към жените ?

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...