Отиди на
Форум "Наука"

Промениха ли ни технологиите и как?


Recommended Posts

  • Администратор

Промениха ли ни технологиите и как?

на този въпрос и повод за още много други даде архимандрит Поликарп, който участа в първото от поредица събития – mini Media Masters, показващи различни гледни точки по темата за влиянието на новите технологии и иновациите върху нашия живот.

Според свещеника технологиите безспорно ни променят, но каква ще бъде промяната зависи само и единствено от нас. „Ако искаме промяната да носи полза – така ще бъде, а ако искаме да е вредна – така ще бъде...Когато човек живее духовно и има истинска вяра, който и път да поеме, Бог му помага.“ По думите на архимандрит Поликарп нашата вяра ни дава пътя, по който да създаваме и благоденстваме. „Съвременният свят със своето съвършенство е стигнал дотук поради свободата на християнската личност да бъде себе си.“

Вече три поредни години темата за влиянието на технологиите е във фокуса на журналистическата надпревара Mtel Media Masters. Досега, на церемонията по награждаването на победителите в конкурса, чухме гледната точка на „лошото“ момче на френската литература Фредерик Бегбеде, на световноизвестната мексиканска писателка Лаура Ескивел, както и на звездата на съвременната литература Елиф Шафак.

mini Media Masters ни среща с гледните точки на фигури от различни сфери на обществения живот у нас.

– на архимандрит Поликарп, за да разберете каква е разликата между „творя“ и „създавам“; защо твърденията, че църквата в своите традиции е чужда на науката и спъва човека в технологичното му разивитие, показват незнание, както и на кого принадлежат думите „Каква полза за човек, ако придобие цял свят, а навреди на душата си?“

post-1-0-84672400-1355232744_thumb.jpg

post-1-0-55001000-1355232745_thumb.jpg

post-1-0-11284500-1355232746_thumb.jpg

post-1-0-76459100-1355232746_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...