Отиди на
Форум "Наука"

Стартира състезанието Communic@teIT


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Communic@teIT 2013 e национално състезание за ефективно използване на информационните технологии в общуването.

Състезанието се организира за първи път през 2012-2013 година в отговор на нарастващата нужда от изграждане в училище на умения за комуникация в реални ситуации, подпомогнати от ИКТ.

Състезанието се организира от INGOT Център България с подкрепата на Колеж по мениджмънт "Адам Смит", Арт и хоби клуб "Рояна", Българска асоциация за управление и развитие на човешките ресурси (БАУРЧР) и Jobs.bg.

В състезанието могат да се включат ученици във всички възрастови групи от 1 до 12 клас в няколко категории. Категориите са:

- Рисунка по зададена тема,

- Изработване и представяне на фотоколаж по зададена тема,

- Изработване и представяне на компютърна презентация,

- Представяне на добри педагогически практики и/или разработки.

Рисуването и ИТ изглеждат като два съвършено различни сблъскващи се свята. Именно заради този контраст състезанието включва категории от областта на приложното художествено изкуство, успоредно с ИТ категориите. Чрез дублиране на задачи в тези категории организаторите ще покажат, че едностранчивостта е недостатък и младите хора трябва да залагат на палитра от умения, за да бъдат успешни в реализацията си и ценни за бъдещите си работодатели. Останалите категории са свързани с фотоколажи и изработване и представяне на компютърни презентации.

Предварителният кръг на състезанието започна на 01.12.2012 и ще продължи до 10.02.2013. В този период кандидатите могат да изпращат свои работи, съгласно изискванията за всяка категория, на адрес CommunicateIT2013@edunetbg.org.

Класирането след предварителния кръг ще определи финалистите във всяка една от категориите и ще бъде обявено не по-късно от 28.02.2013.

Финалният кръг ще се проведе на 23.03.2013 в София.

На състезанието всеки ще може да донесе собствения си компютър и да изпълни поставената задача с предпочитан от него софтуер. Журито ще оценява умението да се постигне търсеният краен резултат, вместо да отмята автоматично по списък приложен ли е конкретен инструмент от менюто на софтуер с дадена търговска марка.

Задачите, които ще бъдат поставени в деня на финала на състезанието, ще са със значим характер и социална насоченост. От финалистите ще се очаква не само да покажат технически умения, но - и способност за обясняване и оригинално представяне на своята работа, формулиране и аргументиране на позиция.

Повече информация за регламента, състезателните категории и начините за участие на адрес ingot@edunetbg.com.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...