Отиди на
Форум "Наука"

Уроци на открито в Ботаническата градина в София


Recommended Posts

  • Администратор

Университетски Ботанически градини към СУ „Св. Климент Охридски” подкрепиха инициативата OPENEDU 2013 Училище за живота на МС на Република България, като предложиха безплатни учебни занимания за учениците.


Момчетата и момичетата от 8-ми клас от НПМГ, профил „Биология“ бяха гости в Градината в София на 9 май 2013 г. Посрещнати от специалистите по образование и наука, те присъстваха на ботаническа разходка-беседа. Запознаха се с видовото разнообразие в оранжериите, усетиха топлината и влагата на тропиците, сухия климат в пустинята и не на последно място – разсъждаваха за ролята на Ботаническите градини като институция – място за наука и образование.

След това учениците се изправиха пред предизвикателството да изследват причините за изчезване на редки и застрашени видове в местен и глобален мащаб. Ролевата игра „Ще оцелея ли?”, разработена като част от проекта PLANTSCAFE, в който Университетски Ботанически градини партнираха, предостави възможност от първо лице децата да усетят влиянието от човешката дейност върху загубата на биоразнообразието, нарушаването на естествените екосистеми и промяната в климата. Повод за размисъл е и отговорността на човека за запазване на баланса в природата.

Както за пореден път имахме удоволствието да установим, децата на никоя възраст не забравят да играят. Възрастните просто понякога забравят, че чрез игри можем да научим много – по един динамичен начин, сред природата, с общуване, дискусия и изказване на мнение. Нещо, което Университетски Ботанически градини чрез участието си в проект INQUIRE на ЕС се стреми да популяризира сред учителите от началното и средно училище.

post-6-0-91046200-1368431766_thumb.jpg
post-6-0-38815800-1363703521_thumb.png


Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 17 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...