Отиди на
Форум "Наука"

Фестивал на зелените идеи (GREEN FEST)


Recommended Posts

  • Администратор

"Човек, Общество, Природа – Устойчиво Развитие"



От 18 - 21 май 2013 г. в Ботаническа градина - Екопарк в град Варна, ще се проведе изложение за декоративни растения, цветя, ландшафтна архитектура, инструменти и машини, съоръжения, градинско оборудване, аксесоари, торове и препарати.

Организатори на събитието са Асоциация за производителите на декоративни растения в България (АПДРБ), Университетски Ботанически Градини към СУ „Климент Охридски“. Събитието е под патронажа на Община Варна.

Участниците в изложението ще са освен членовете на АПДРБ (29-те най-големи фирми-производители на декоративни растения в България), също така и много други производители и търговци на цветя и растения, фирми за проектиране и изпълнение на зелено строителство, за градинско и парково обзавеждане, за архитектурни и художествени изделия и елементи, за инструменти и лека градинска техника, за препарати за растителна защита, издателства на специализирана литература и др.

Изложбените зони ще бъдат три – Демонстративна, Експозиционна и Търговска. В Демонстративната зона ще се изграждат постоянни композиции, които с фирмена рекламна табела на производителя остават за ползване и поддръжка от Екопарк, Университетски Ботанически градини. В Експозиционната зона ще се представят продукти, идеи и проекти, чиито материали могат да бъдат договаряни и продавани последния ден и след закриване на събитието. В Търговската зона ще се предостави възможност производители и търговци да предлагат за продан продуктите си през цялото време на изложението.

Във фестивалната програма, която съпътства изложението ще се проведе форум-дискусия под надслов «Бизнесът и образованието» като ще бъдат разгледани възможностите за сближаване на образованието с практиката и по-специално на студентите от спец. «Ландшафтна архитектура». Основни водещи на форума ще бъдат чл. кор. Атанас Ковачев, Декан на ФЕЛА при ЛТУ и инж. Трифон Трифонов, Председател на Управителния съвет на АПДРБ. Също така ще се проведе церемония за награждаване на призьорите в конкурса за дендрологичен проект на Общински детски комплекс гр. Варна, където наш партньор са студентите от Асоциация на студентите по ландшафтна архитектура на ЛТУ.

Изложението ще бъде открито в 9.30 часа на 18 май в Ботаническа градина – Екопарк Варна.





П Р О Г Р А М А


18 май 2013 г. /събота/


9.00 – 19.00 часа – изложението е отворено за посетители.

Съпътстваща програма на изложението:

· 9.30 – 10.00 - Откриване на изложението – с участието на Община Варна и Общински детски комплекс гр. Варна (на главната сцена)

· 10.30 – 12.00 – Детска „Зелена работилница“ – практическо занимание за деца- създаване на градинка (в демонстрационната зона)

· 10.30 – 12.00 – Клуб Бонсай – демонстрация (на щанда в експозиционна зона)

· 13.00 – 14.00 – „Политика в областта на растениевъдството в Република България“ – лектор г-жа Евгения Митрова, директор на дирекция Растениевъдство в Министерство на земеделието и храните - Семинар (на главна сцена)

· 14.00 – 15.00 - Представяне на проектите и награждаване на победителите от студентския конкурс „Ландшафтен проект по реално задание за озеленяване на Общински детски комплекс гр. Варна.“ (на централна сцена)

· 15.00 – 17.00 – „Бизнесът и образованието“ – Дискусионен форум с представители на ЛТУ, СУ“Кл.Охридски“, сдружение АПДРБ, СЛА и студенти. (на централна сцена)

· 18.00 часа - Парти „Добре дошли“ - само с пропуск , за участниците в изложението, спонсорите и партньорите; Връчване на сертификати за най-добър щанд и раздаване на награди. (на централна сцена)



19 май 2013 г. /неделя/



9.00 – 19.00 часа – изложението е отворено за посетители.

Съпътстваща изложението програма за деня:

· 10.30 – 12.00 – Детски зелени работилници (в експозиционна зона на щанда на АСЛА и в демонстративна зона)

· 10.00 – 13.00 – „Развитие на зеленото строителство“ – Форум- дискусия с участието на АПДРБ, СЛА, КАБ и др.. (на главна сцена)

· 10.00 – 12.00 – Клуб Бонсай – демонстрации (на щанда на клуба)

· 14.00 – 17.00 - Работилница „Български Флористи“ – изкуството за подреждане на цветя. (на щанда на флористите в търговска зона)



20 май 2013 г. / понеделник/



9.00 – 19.00 часа – изложението е отворено за посетители.

Съпътстваща изложението програма за деня:

· 10.00 – 13.00 - „Стандартите в производството на декоративни растения и цветя“- Семинар и дискусия. Представя се проекта на АПДРБ за стандарти в бранша

· 14.00 – 16.00 - Търговски презентаци

· 16.00 – 19.00 – Посещение на УБГ Балчик – екскурзия за участниците в изложението.



21 май 2013 г. / вторник/



9.00 – 19.00 часа – изложението е отворено за посетители.

Съпътстваща изложението програма за деня:

· 10.00 – 12.00 - Търговски презентации на спонсори и рекламодатели

· 13.00 – 16.00 - Търговски презентации на спонсор и рекламодател

· 18.00 часа –- Закриване на изложението

post-6-0-38815800-1363703521_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...