Отиди на
Форум "Наука"

Новини за най-новата история на България


Recommended Posts

  • Потребители

Вече част от историческите подраздели на форума се сдобиха с тема за кратки новини свързани с него. Първата новина определено не е от приятните, но по-скоро е емблематична за това, което се случва и тепърва ще се случва в България и да влиза в нейната история.

Полково хитлеристко трофейно знаме от Втората световна война е изчезнало от Националния военноисторически музей (НВИМ). На 8 юни от Националния военноисторически музей са сигнализирали Военна полиция - София за това, че е установена липса на музейния експонат.

В музея има две такива знамена, които са ни предоставени от Централния музей на въоръжените сили в Москва. През 1962 г. НВИМ е разменил свои експонати с тях. Знамената не са предоставени с никаква историческа справка. НВИМ има конкретика относно това - къде се е сражавал полкът, включително и на Източния фронт, както и в Европа. Информацията за самия полк е тази, която ние притежаваме, нямаме съпътстваща такава, пристигала през 60-те години на миналия век.

http://www.focus-news.net/?id=n1794359

b38ffcc338a70b913bc137cbb19042d6.jpg

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...