Отиди на
Форум "Наука"

Груевски- обслужва българските интереси?


Recommended Posts

  • Потребител

Вижте на какво попаднах днес в интернет. http://petarkolev.blogspot.com/2014/04/blog-post.html

Как мислите, възможно ли е според вас Груевски да обслужва българската политика в Македония?

Ако се замислим всички статуи, освен тази на Александър Велики на площада в Скопие са на български революционери (Даме Груев, Гоце Делчев, Яне Сандански и т.н.).Когато македонизма пропадне, тогава тези общи герои ще покажат, че сме имали една и съща история с македонците.

Редактирано от IvanDonev
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Не, Груевски както е хвърлил знаци към българщината не са кой знае колко. За председател на ВМРО са почти нищо, ВМРО е била в историята една българска националистическа организация. Груевски прави много реверанси и на сърбите, много повече отколкото трябва. Сърбите имат огромна власт във ВМРО откакто Груевски е там, той направи така че най-голямата частна телевизия Сител да е на сърбин. Яко от там пропагандират сръбски фолк и югопартизански филми. Партията на сръбското малцинство е част от управляващата коалиция. Вярно че малко ги ограничава старите комунисти и тяхните глупости, но за сметка на това помпа яко македонизма и то античкия. Всъщност античкия македонзъм е доктрина на Груевски. Аз невиждам голяма разлика за българщината да се сменя югокомунистическата просръбска доктрина с антикомакедонската гъркоманска. Антибългаризма като държавна доктрина не е отменен. Всеки ден по телевизията Янко, Миленко и тета Мирка серат по България и българщината в Македония.

Накрая произхода ... той е син на дете бежанец, едно от онези 20 000 деца, които израснаха без майка и баща, а отгледани и възпитани от югославски сиропиталища......

Един Киро Глигоровски правеше в пъти по-пробългарска политика. Аз си мисля че Груевски е човек на сръбските служби, по неговото избиране те се бяха отърсили от юговойните и можеха да отделят повече внимание на Р. Македония.

Колкото до паметниците на Гоце, Даме и Самуил да ама те така или иначе са си герои и в македонизма и то най-големи отпреди Груевски. Всъщност проблема е че с античкия македонизъм на Груевски той превърна Александър Македонски в татко на нацията направи го по-значим герой за македонизма от Гоце и Яне. Което си е антибългарско, по югославско време сърбите неможаха да подменят Гоце с който и да е партизанин или пък някой известен сърбоманин. А Груевски подмени Гоце с Александър.

И накрая анализа в линка - Сърбия е извън играта, Гърция е във фалит за деситилетия и оставала само България за влияние в Р. Македония и т.н. това е нелепо. Напротив тея две държави имат в пъти по-голямо влияние в Р. Македония от нас.

И накрая сърбите управляващи Р.Македония съм сигурен че са се късали да пълнят нашите фирми и банки там със свои хора. Грую ако е агент то е най-малкото двоен и то със сръбски уклон :) .

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Статията е доста наивно написана. Да се говори изобщо за българска политика в Македония е крайно пресилено, а пък за намеса на т.нар . ни тайни служби, които ги има само на хартия, е даже смешно. Груевски си е едни най-обикновен македонски политик, сиреч държащ за македонизма и ако не патологично антибългарски настроен, то поне достатъчно дистанциран.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...