Отиди на
Форум "Наука"

Откриване на студиен телевизионен комплекс във Факултета по журналистика


Recommended Posts

  • Администратор

Откриване на студиен телевизионен комплекс във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет

На 23 февруари 2016 г. от 16.30 часа в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет “Св. Климент Охридски” (улица “Московска” 49) ще се състои официалното откриване на студиен телевизионен комплекс.

Студийното оборудване е последно поколение цифрова техника във формат  FULL HD.  Разполага с три цифрови студийни телевизионни камери, на две от тях са монтирани електронни четци. Студийното осветление се управлява  по  цифров път.

Цифровите  видео- и звуко-смесителните  пултове  осигуряват възможност  за високо качество при реализацията на телевизионната продукция. Цялостната информация се осъществява по вътрешна  мрежа, към която са включени три видеомонтажни апаратни. Екипите ще работят и с три мобилни камерни комплекти за реализация на документалните филми.

Бакалаврите от 4-ти курс от профил „Телевизионна журналистика” и магистрите от профил „Електронни медии” ще работят в реална среда и ще участват в създаването на програмните линии на ТВ „Алма матер” в национален ефир заедно с екипа на Националната университетска телевизия „Алма матер”.

Националната университетска телевизия „Алма матер” е регистрирана в Съвета за електронни медии като програма за образование, култура и младежки политики с национално покритие и в обществена полза.

ТВ „Алма матер” излъчва своите програмни линии в ефира на Българската национална телевизия, ТВ „Европа”, „България он ер“ и Военния телевизионен канал.

През 2016 г. в партньорство с БНТ Региони и БНТ Свят ще се реализират новите програмни линии - Дискусионно студио „Алма матер”, „Журнал за наука и образование” и Европейска университетска телевизионна мрежа.

Като проект с национално значение се предвижда изграждането на образователен канал, част от многопрограмното развитие на обществената телевизия.

Амбицията на екипа на ТВ „Алма матер“ е от януари 2017 г. каналът да се позиционира на държавния мултиплекс и да даде старт в медийното пространство на програми за образование, култура и младежки дейности.

Studio 1.jpg

Studio 2.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Хубави новини, да се чуват повече такива! Когато завърших този факултет, в него нямаше нищо такова, даже на практика нямаше нищо.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...