Отиди на
Форум "Наука"

Замерване количество въглероден диоксид


Recommended Posts

  • Потребител

Привет Уважаеми,

Пиша с надеждата да открия отговор и решение на въпрос, на които до сега не намирам отговор, а именно: Искам да получа количествена стойност на съдържание въглероден диоксид, отделян при изпичането на органичен хранителен продукт. По- точно, и в момент на разграждане на минимално количество захари /карамелизиране/. Температурата на изгорелите газове отделени в процеса на печене е около 250 градуса Целзий. Моля за съвет мога ли по някой способ да следя какво количество се отделя, в такава температура и обем на пеща  около 1 куб. м.

Поздрави

Д. Параскевов

Редактирано от Д.Параскевов
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

виж това, но не съм сигурен че при тази температура имаш отделяне от захарите на СО2 (повече е водата която се отделя)

отделно повечето СО2 идва от сода и други добавени неща, та няма да е зле да споделиш съставките и идеята

още

и

това - от 80 стр. има за карамел

Термогравиметрично определяне се сещам веднага (или друг масов метод). Газова хроматография, ама къде ще мериш не ми е ясно :) Апаратура има ли?

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
  • Create New...