Отиди на
Форум "Наука"

FRESH Video - конкурс за видео и снимка


Recommended Posts

  • Администратор

FRESH%20Video.png

Развихрете въображението си и дайте своя принос за популяризиране на знанието!

Всичко около нас е наука, а новите технологии ни позволяват да покажем, че всичко е FRESH, т.е. сега веднага е актуално и може да бъде интересно. Покажете, че науката е интересна, забавна и може да привлече повече млади хора.Направете го още сега чрез снимка или кратко видео. Снимайте средата около себе си, покажете че науката е навсякъде без значение дали ще заснемете видео за дърветата в парка или ще разкажете как новите технологии влияят на обравозанието. Пращайте предложенията си до 20 септември, за да спечелите страхотни награди! Първите двама от вас, оценени на тези позиции от специално жури, ще спечелят участие във фото-уикенд за мобилна фотография, воден от Вера Гоцева- Lomovera. (линк)

Конкурсът е част от проекта FRESH и Нощ на Учените 2016, като събитието ще се проведе на 30.09. вечерта! Целта е да се стимулират учащите се, като им се даде възможност за придобиване на нови знания и умения и за популяризиране на науката.

 

Краен срок - 20-ти септември 2016 г.

Своите работи изпращайте на admin@nauka.bg

 

Може да използвате сайта dox.bg ако файловете са по-големи от 20 мб.

Повече информация и регламент на конкурса:

Регламент на конкурс  „FRESH"

 

 

Технически изисквания за снимките или видеото:

  • Продължителност на филма - не повече от 10 мин и не по-малко от 1 мин.
  • Всички видео формати могат да се изпращат, като е препоръчително стандартният *.avi, mpeg и quicktime. Снимките да бъдат с високо качество (над 4 MB).
  • Пример за кратко видео: 

Всички снимки и видеа, призоваващи към нарушаване на действащото законодателство, с расистки характер, с остър политически характер (призиви на действащи партии и групировки), с подбуди към престъпления, дискриминация, лично или обществено опасни действия, съдържащи реклама, порнография... няма да се приемат и участниците, които са ги изпратили, ще бъдат дисквалифицирани.

Снимките и видеото трябва да са изработени при спазване на Закона за авторското право и сродните му права. Всеки участник с изпращането на видеото трябва да ни изпрати и списък с имената на всички, които са работили по него, ако не е работил напълно самостоятелно.

Участниците могат да бъдат от всички възрастови групи и да упражняват всякакви професии. Малолетни и непълнолетни следва да представят материалите си при условията на Закона за лицата и семейството и Семейния кодекс, т.е. със съгласието на родител.

Броят на участниците е неограничен - върху един филм може да работи екип, а може да е създаден и от едно лице. Юридически лица не се допускат. Отношенията на авторите от екипа се уреждат между тях.

 

 

Оценяване на участниците в конкурса и обявяване на наградата:

Крайният срок за изпращане на филмите и снимките е 20 септември 2016 г.

Оценяването ще се извърши от специално жури с фотографи и учени. Всички снимки и видеа, които отговарят на условията, ще бъдат качени в сайта на проекта FRESH -http://nauka.bg/night.

Първа и втора награда - Курс по мобилна фотография на път: уикенд в Рила

Трета и четвърта награда - по избор научно колие или тениска от магазина KupiNauka.com

 

Участникът в конкурса се съгласява със следните условия:

  • Участникът се съгласява филмът да се използва за реклама на проекта FRESH.
  • Участникът се съгласява да бъде обявено името или избран от него псевдоним при класирането.
  • Участникът се съгласява видеото или снимката му да се разпространява сред неограничен кръг от хора.
  • Авторското право върху филмите и снимките принадлежи на проекта FRESH. Участникът и автор на филма или снимката си запазва всички неотчуждими авторски права.

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...