Отиди на
Форум "Наука"

Комуникационни или комуникативни умения


Recommended Posts

  • Потребител
Преди 18 минути, insighting said:

Винаги правете разлика между "комуникационни линии" и "комуникативни умения".

Благодаря! Правя разлика, но напоследък се чудех да не би аз нещо да бъркам, тъй като вече масово кандидати за работа използват "комуникационни умения". Докато търсех конкретна информация попаднах и на редица "коуч програми" и "трейнинги", които способстват развитието на същите "комуникационни умения". Та така...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Човешкото качество е 'комуникативен', а не комуникационен. Да бъдеш комуникативен означава да си разговорлив, общителен, а комуникационна може да бъде една съобщителна система.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, Лена said:

масово кандидати за работа използват "комуникационни умения"

При кандидатстване за работа всеки получава възможност да се самопозиционира към съответни ситуации, т.е. да се приспособи към определенията за нужните компетенции или умения. 

Да изслушвате хората и да разбирате техните потребности отговаря на компетенцията за комуникативност. Комуникативни сте, ако се чувствате удобно с всеки. Ако усещате състоянието на някого без той да ви е казал, вие сте комуникативни. Комуникативност е да сте любезни с хората, които срещате. 

Ако вашата мечта е да работите в комуникационен център, трябва да притежавате комуникативни умения.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Колегата може да има комуникативни заложби, може да бъде комуникационен инженер, консултант в комуникационен център или управител на комуникационен център. "Комуникационните умения" обаче не са уменията за водене на разговор по телефона, както ги представят бизнес експертите в интернет. Например хората, които работят в отделите по телемаркетинг, използват определени скриптове за продажби по телефона. Това са написани сценарии, в които умело са предвидени различни ситуации при представянето на всеки един продукт, както и възможните отговори на самите клиенти. Ако говорите по точно определения скрипт, това ви гарантира успешна продажба. Опитате ли да поведете разговор със свои думи, колкото и да сте комуникативен, не може да постигнете същия ефект. 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...