Отиди на
Форум "Наука"

Само 7 гласа "ЗА"


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Членовете на семействата на депутатите имали били дипломатически паспорти. Оказва се, че това е привилегия без каквото и да било основание и че тия паспорти се ползват за бизнес-пътувания.

Някой взел, че направил опит да внесе закон, че такива паспорти не могат да имат други, освен депутатите, но не и съпрузите и децата им.

Е, чуха се 2-3 гласа за това, обаче преобладаваха изказванията, че "не може Министерския съвет да се месел народното представителство" /забележете/ ....

Ако България има депутати колкото Америка, то НС трябва да е от около 18 души. Е, малко са, но и 240, и то с такива безобразни правомощия са направо в излишък на бедния, и кой знае защо лишен от дипломатически паспорт данъкоплатец. България трябва да бъде президентска република, в която НС-то да си прави законите и да не се занимава с тия безобразия, с които се занимава сега. Това сегашното накърнява принципа на разделение на властите, като стоварва повече от властта на парламента и ето ви на резултата.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело

И аз мисля че президентската република е по подходящият строй за България, и без това личността при нас е от голямо значение. Парламента трябва да е от 70-80 души, не повече.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Точно. Дали 7-80. дали 100-120, но във всички случаи не повече и със силна президентска власт - вето с 2/3, право да внася закони, да назначава министрите и т.н., както е по белия свят.

Като се види новата българска история, държавата е прогресирала най-много когато е имала силен държавен глава, макар, че почти винаги пък тогава е накланяла везните в обратна посока, а трябва да има баланс.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Едни гласуват за дигане на заплатите други за паспорти, други целия си род уреждат... То в момента да си в парламента е нещо като да си недосегаем и да правиш, каквото си искаш... Той ся и оня педофил го обвиняват. Ние тук само седим отстрани и се чудим защо аджеба казват кой какъв е и се разхождат свободно по улиците без никой нищо да прави...

Президентска република е добро решение, но ние за по малко от 10 години трудно ще се оправим... ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Президентска република е добро решение, но ние за по малко от 10 години трудно ще се оправим... ;)

То достатъчно е да тръгне процесът на оправяне и хората стават по-щастливи. Тъй де, като се вижда, че върви, вкл. и в личен план всекиму или на повечето.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

С радост посрещнах благата вест, че се запазват дипломатическите паспорти за съпругите и децата на депутатите. :hmmm: Но и аз виждам една слабост в закона (широко обсъдена от медиите). Ама хора, как може да няма депутатски паспорти и за депутатските любовници. Като е със съпругата и децата - хубаво - ще минат заедно. Ама той жената си я има за постоянно. Тъй че и да подреме на опашката нищо лошо; даже може и да е добро, защото докато и дойде реда, депутата може и да забърше нещо. Но с любовницата е друго (съотв. ромчето на Кузов). Човека се измъкнал от зоркия поглед на жена си и с любовницата заминал зад граница за да получи любовни наслади. :wub: Ще кажете - да чака, ми каква му е работата на депутат в чужбина. Ами трудна и сложна - трябва да нагледа париците си в сметките зад граница, да се орита да уреди рушветче с чуждестранна фирма, малко алъш-вериш с дисагите (по стар навик), да се появи навреме за кьор-софрата (че иначе ще трябва да си плаща яденето с командировъчните)... ;) Бе трудна е съдбата на депутата в чужбина. И тъй човека тръгнал с любовницата, като се надявал в оскъдното време между тези задачи да се усамоти с нея. И какво става на границата - ами тя трябва да остане там,да чака на опашка и да пропилее ценното време за да достави радост на депутата. :w00t: Е, и това ако не е безобразие! Абе що за народ сме? Да нямаме грам състрадание за неволите на нашите избранници.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Да-а, Галахаде, правилно. Но какво да се прави, народното представителство в края на краищата е част от народ- трябва да носи тежестите на прехода. Ще се смири то с факта, че любовниците ще са без паспорти. Е, пък в крайна сметка и в чужбина има гаджета за забърсване....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Потребител

България винаги е гледала на личноста а не на лигата . Това особенно се забелязва при партиийте - Цанковисти , Костовисти и т.н. и без това при нашата мила държавица във момента Нородното Събрание е една измислица , не по друга причина ами защото е ПАРЛАМЕНТ ! Събере ли някоя партия 51% тя управлява Парламента абсолютно еднолично , и дори взима Изпълнителната Власт (т.е. Правителството) единствено остава Държавният Глава , той не зависи от НС дали да е избран , ноо пък власта му зависи от НС , а във момента така стана че власта му е нижтожна , Вето-то може да се отмени много лесно , референдумите са незначителни и какво става :

Власта на Държавния Глава (Президента) е нижтожна

Власт Народното Събрание ( Парламента ) няма , защото който има 51% той контролира еднозначно

Изпълнителната Власт (Правителството) е слята с тази на Парламента .

Ами Републиката ни напрактика си става Еднолична Власт и то на Премиера (министър-председателят)

Според мен ако Народното Събрание премине от Парламент към Сенат нещата ще се променят доста ;)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...