Отиди на
Форум "Наука"

Силиконово масло


zve

Recommended Posts

  • Потребител

Търся спешно информация за видовете силиконови масла и по-конкретно за температурата на полимеризация на силиконово масло ГКЖ 94-М. То съдържа основно олигометилхидросилоксан и 1.5-1.8 % активен въглерод.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

http://www.intralinkbg.com/index.php?mod=Page&menuid=130

Това намерих виж четвъртата колонка PS 009/L.

Надявам се да съм ти помогнал.

1.4.2.3. Менискусен метод

Този метод се използува специално за полиамиди.

Визуално се определя температурата, при която се измества менискуса от силиконово масло, включено между горещата подложка и покривното стъкло, което се поддържа от пробния образец от полиамид.

Течност за банята:

Трябва да се избере подходяща течност. Изборът на течността зависи от температурата на топене, която трябва да се определя: например - течен парафин за температури на топене не по-високи от 473 К, силиконово масло - за температури на топене не по-високи от 573 К.

Течността за банята се избира според температурата на кипене. При температури до 573 К може да се използва силиконово масло. Течен парафин може да се използва само до 473 К. Отначало нагряването на течността в банята трябва да се нагласи така, че скоростта на повишаване на температурата да е 3 К/min. Течността на банята трябва да се разбърква. При около 10 К под очакваната температура на кипене нагряването се забавя, така че скоростта на повишаване на температурата да не надвишава 1 К/min. С приближаването до температурата на кипене, от кипящата капилярка бързо започват да се появяват мехурчета.

Това са откъси от ТУК!

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...