Отиди на
Форум "Наука"

Как би изглеждал отборът на София, ако следваше политиката на Билбао да налага само местни играчи


Captain10

Recommended Posts

  • Потребител

Град София и околията

 София е най-големият град в България с население 1,241,675 души, което го нарежда на 14-то място в Европейския съюз. Софийска област е с площ от 7059 кв. км и включва 22 общини.

 Най-популярните клубове в града са Левски, ЦСКА, Славия и Локомотив. Със сигурност най-добрият футболист, роден в столицата на страната, е легендата Георги Аспарухов-Гунди. Нека за целите на тази статия си представим, че тези отбори решат да се обединят в един тим наречен ФК София 11 и да поразсъждаваме какъв би бил неговият състав, ако прилагаше политиката на Атлетик Билбао.

Линк към целия материал:

https://otzasada.com/kak-bi-izglezhdal-otborat-na-sofiya-ako-sledvashe-politikata-na-bilbao-da-nalaga-samo-mestni-igrachi

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

 

Ох....ле ле …ле

Ами не е коректно зададено сравнението : София = Билбао ! Тоест ….направо грешно и то грубо !  Футболният отбор на Атлетик Билбао не използва футболисти родени само в град Билбао !

Традиционната концепция на клуба е да се ползват услугите на ...баски - независимо дали са родени в трите признати от Конституцията на Кралството басконски провинции на Еушкади :  Биская , Алава и Гипускоа , но и...тези от Навара и дори и съседна Франция със звездата - световния шампион Бискент/ Бишенте/ Лизаразу , който облече червено бялата фланелка като ...френски баск !

Така , че сравнението не е град с град , а на етнически принцип !  Аз поне не знам някъде по света бели да има такъв разграничителен квотен принцип - само играчи родени.... от Лондон срещу останала Британия , само родени в Мадрид , Рим , Берлин , Лисабон , или Букурещ и т. н . !

Вие , ако знаете …..пишете !  Ама ….нема !

Така , че сравнението с БГ може да е само на подобен (ала Билбао) принцип ….., а именно :  футболисти от цигански произход , от турски , от гагаузки или нещо такова !

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, Captain10 said:

 Най-популярните клубове в града са Левски, ЦСКА,

Утопия е да се мисли,че "Левски" и ЦСКА могат да се обединят!

Но е крайно време блгарските отбори да почнат да приемат масово български футболисти. Защо се привличат негри в нашите отбори,когато те с нищо не са по-добри от българските играчи?! Все ми се струва,че има някакво полугласно нареждане от "световното правителство" да има квота за африканците.

А български футболисти от цигански или турски произход май че няма...

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 14 минути, deaf said:

А български футболисти от цигански или турски произход май че няма...

Е...? Хайде сега !  Николай Арабов - национал от края на 70-те и началото на 80-те  ,  Аян Садъков , Ферарио Спасов ,  Мариан Огнянов

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...