Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

В момента всички са онлайн и следят както какво се случва в реално време както с вируса така и финансовите пазари, икономическите промени, политическите промени, активна комуникация с колеги, партньори, приятели и семейство. Въобще цялаото общество е пред мониторите и използва интернет, за да бъде в крак с всичко, което се случва. Така трябва да направи и бизнеса, поне тази част от бизнеса, която все още не е в интернет. Много ресторанти затвориха, но има такива, които веднага реагираха адекватно и направиха доставки през социалните мрежи и собствени сайтове. Някой имат вече дигитално присъствие, но тези които нямаха набързо се появиха и използват всички възможности, за да продължат да работят.

Не всички бизнеси могат да се преместят в интернет, но всички бизнеси трябва да бъдат в дигиталното пространство, да се покажат и да се възмолзват от възможностите, които интернет предоставя. Всеки трябва да подкрепи бизнеса си и да с разнообразие от онлайн активности и да държите клиентите си близо до Вас - макар и не физически.

Интернет дава възмаожност да се достигне до хора от цял свят. Всеки може да научи за вас и да намери във ваше лице партньора, който търси и да се възползва от възможностите и услугите, които предоставяте. Сега е времето да направите своя сайт, да направите страници за себе си или за своя бизнес в социалните мрежи и да покажете на света, че съществувате.

Суперхостигн имат много хубава статия точно по този въпрос: https://blog.superhosting.bg/

Цитирай

Онлайн магазинът е само едно от решенията.

Нека разгледаме конкретни примери за бизнеси, които са изправени пред предизвикателството да се развиват, но под друга форма:

 • Имате заведение. Вложете целите си усилия в доставката на храна. Независимо дали сте ресторант, или продавате закуски, печива, сладкиши - няма проблем! Качете менюто си онлайн и организирайте доставки по домовете.
 • Дрехи, обувки, аксесоари, стоки за дома. В момента онлайн е най-подходящото място за Вашите продукти. Ако магазинът Ви е преустановил работата си, може да продадете стоката си онлайн. Изберете платформа, качете продуктите си и ги рекламирайте. В момента потребителите възприемат покупката на стоки онлайн за по-безопасна.
 • Предлагате химическо чистене. Добавете към услугата опцията за вземане на текстила от дома и връщането му в изрядно състояние.
 • Вие сте инструктор (фитнес, йога, тае-бо или друго). Преподавайте на този етап дистанционно - споделяйте клипчета, пишете статии, направете онлайн програми (платени или безплатни), напишете онлайн книга и я рекламирайте. Така ще протегнете ръка към Вашите почитатели, за да поддържат формата си у дома. Те ще Ви се отблагодарят - гаранция!
 • Здравен консултант, диетолог, специалист по хранене. Пренесете бизнеса си изцяло онлайн и давайте консултации дистанционно, изготвяйте платени режими, направете „Предизвикателства“ и включете колкото се може повече хора в тях. Все пак храната е здраве, а здравето в момента е най-ценният ни ресурс.
 • Организирате събития, сбирки и срещи. Изнесете ги изцяло в дигиталното пространство и привлечете общността, която обича подобни мероприятия. Организирайте уебинари, видеа, онлайн срещи и ги направете интерактивни.
 • Правите ремонти на техника, електрически уреди и периферни устройства. Покажете го със сайт. Организирайте транспортния процес по взимане на повреденото съоръжение и го върнете обратно с доставка. Посочете го на сайта си и го превърнете в конкурентно предимство.
 • Аниматори, детски забавачници и школи. Помислете за онлайн алтернативи, които да задържат интереса на малки и големи, отдадени на обучения и забавления. Можете да създадете видео съдържание, интерактивни дигитални занимания, уроци и активности за деца у дома. Например уроци по балет, научни демонстрации, видеа тип „направи си сам“ и още. Не Ви е нужен голям ресурс. Може да снимате дори с телефона си, а платформите, в които да качвате видеата са много. Съберете ги на едно място в собствен сайт.
 • Консултирате или преподавате. Правете го изцяло онлайн - записвайте своите клиенти през формата за контакт на Вашия сайт и провеждайте консултациите изцяло дигитално. От бизнес консултации, юридически въпроси, счетоводни услуги, та чак до частни уроци. Вие спокойно можете да поддържате бизнеса си в дигиталното пространство.
 • Психолози, психотерапевти, психиатри. Можете дистанционно да провеждате срещите със своите клиенти. Направете си сайт, обявете, че правите терапиите си дистанционно и ще видите колко много стойност ще дадете.

Разбира се, възможностите за позиционирането на множество бизнеси изцяло онлайн са безкрайни. Развихрете въображението си и преценете до каква степен можете да пренесете дейността си в дигиталното пространство.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

Вече 15 години "Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

 

За контакти:

×
×
 • Create New...