Отиди на
Форум "Наука"

списанието на смарт телефони


Recommended Posts

  • Потребител

Единственият ми проблем е форматът на списанието .pdf, ако беше .doc щеше да ми бъде много лесно да го конвертирам. Въпросът ми е директно към авторите дали списанието ще се издава във формат за смарт телефони. Тъй като аз лично използвам, по време на път, на почивка и тн., телефона си за четене и ще ми бъде много приятно да си чета и любимото списание.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Здравейте,
Извинявам се, че пиша с такова закъснение, но бях извън града и нямаше как да пиша по рано.
Та на въпроса...Вече се е обсъждал този въпрос и ние сме се интересували за възможността да се прави специално списанието за телефон, но това ще бъде за нас отделен разход, което не е възможно на този етап...Ние в процес на развитие работим за тези идеи и за осъществяването им...
Благодаря, БГ Наука

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Искам да кажа че смарт телефоните (със Симбиан) могат да четат .pdf има си програма за тази цел .Аз лично така изчитам голяма част от списанието когато не съм вкъщи.Но обикновените телефони само с Java мисля че нямат тази възможност.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Така е- нямат тази възможност.Само с Джава не става.Дано има начин да се конвертира във файл за четене в подобни телефони.Засега обаче БгНаука не е в такъв формат, за съжаление.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • Потребител

Аз съм с Nokia 5800; дисплея й е много голям, но определено не е удобно да чета PDF. Хардуера й не е много силен и PDF формата не е подходящ за четене. За нещо спешно, да, но да си четеш списанието не става. Ако беше в DOC формат щеше да е много по-добре. Не е нужно да бъде в някакъв специализиран формат. Има достатъчно програми за смартфони, с които да се чете спокойно DOC формат (аз ползвам ZX Reader). Така няма да има и допълнителни разходи по конвертиране. Сигурен съм, че ако някой иска да краде текст, ще може да си го извади и от PDF формата. Ако е в DOC формат има програма, която се вгражда към Word и с нея всеки може да направи текстовия файл в .JAR приложение и да го отвори на почти всички модели телефони, поддържащи JAVA, като не конвертира само текста, а и снимките съдържащи се във файла. Дълго време съм я ползвал за да си конвертирам книги и да си ги чета на телефон с JAVA. Приложението е безплатно. Така че всичко е в ръцете на екипа на nauka.bg - просто пуснете списанието в DOC формат.

П.П. За тези, които искат да конвертират DOC в JAR - http://www.shasoft.com/

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

В doc формат едва ли някой ще ти го направи, защото doc не е стандарт - различните doc са си за различните версии на MS Word и то само за него. Освен това едно е да крадеш, а съвсем друго варианта "ела вълчо изяш ме". Ако трябваше да е в лек и удобен формат, то тогава щеше да е най-вероятно не doc, а най-обикновен html.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Потребител

Така първо извинявам сече пиша чак след месец

и по темата - аз си копирам информацията на .txt(без снимките) и си го качвам на телефона(Nokia 3220 classic).Дисплея е малък обаче метода става, ако някой иска нека пробва и да ми каже какво мисли.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...