Отиди на
Форум "Наука"

Десет глупави опасения


apostol

Recommended Posts

  • Потребител

ДЕСЕТ ГЛУПАВИ ОПАСЕНИЯ

Има една такава зен- будистка мъдрост: „Всичките ни страхове и опасения са въображаеми!” Като се замисли човек, излиза, че това си е точно така. Защото ние имаме само един сериозен проблем и това е смъртта. Но пред смъртта така или иначе сме безсилни, затова не бива изобщо да мислим за нея.

От край време тесногръдият и ограничен балканец е свикнал да вижда САМО преградите и ограниченията. Много, много рядко той съзира и осъзнава ВЪЗМОЖНОСТИТЕ. Възможностите, които животът му предоставя.

В областта на Интернет маркетинга също така се наблюдава подобно нещо. Зародиха се някакви нелепи митове, които спират устрема на мнозина и парализират тяхната инициатива. Иска ми се да изброя тези 10 мита за и около Интернет бизнеса.

1. Не съм достатъчно „подкован”

Мнозина мислят, че не са достатъчно умни и образовани, за да въртят бизнес в Мрежата. Истината е следната: Интернет маркетингът не е проста работа, но не е невъзможно човек да започне най- напред с някакъв скромен бизнес онлайн.

2. Липса на време

Ако работите 8- 9 часа на ден, а имате и семейство, за което трябва да се грижите, тези опасения са донякъде основателни. Обаче! Ако сте достатъчно обиграни в работата с компютър, вие можете да си докарвате приличен допълнителен доход само с един час работа на ден.

3. Нямам достатъчно пари

За непосветеният Интернет бизнесът е скъпо начинание. Истината е, че можете да започнете с минимални инвестиции. Всъщност, в наши дни само Интернет бизнесът не изисква огромни финансови инвестиции и жертви.

4. Тази работа е за специалисти

Не е така. Няма нужда да сте голям компютърен специалист, за да започнете онлайн бизнес. Имате ли добра компютърна грамотност и известен опит, вие можете да започнете доста успешен бизнес в Мрежата. Е, добре би било все пак да разбирате същността на Интернет маркетинга, но това може да се научи.

5. Нямам стока за продан

Мнозина мислят, че няма какво да продават в Мрежата, но те жестоко се лъжат! Не е необходимо да продавате ВАШИ продукти и услуги. Можете да продавате чужди продукти, като прибирате съответната комисионна. Оттук насетне бавно, но сигурно можете да растете и търпеливо да търсите ВАШАТА НИША, ВАШАТА ВЪЗМОЖНОСТ.

6. Конкуренцията е много голяма

Човек винаги търси оправдания както за своите действия, така и за своето бездействие. Едно от най- често срещаното оправдание е следното: пазарът е пренаселен и аз няма да мога да се наложа. Истината е, че конкуренция винаги е имало и то във всички сектори на стопанския живот. Но с труд, здрав разум и кураж ВСЯКА конкуренция може да бъде преодоляна.

7. Липса на пари

Мнозина са тези, които мислят, че за да правиш пари, са ти необходими пари, т. е. начален, стартов капитал. Е, в Интернет нещата не стоят точно така. Първоначалните инвестиции са наистина минимални. Те са по джоба на всеки един човек!

8. Липса на успех

Светът е пълен с хора, които са претърпели много неуспехи. Тези неудачи създават, разбира се, комплекси. Но аз ви уверявам, че бизнесът в Мрежата може да ви помогне да откриете вашето истинско „аз” и да реализирате най- сетне забележителни успехи. Говоря донякъде и от собствен опит, защото успехите, които най- неочаквано пожънах в Мрежата, бяха главозамайващи. Бях наистина много, много изненадан.

9. Класация в търсачките

Мнозина се тези, които мислят, че бизнесът им няма да потръгне, ако не са класирани на предни позиции от търсачките. Това не е вярно! В Интернет човек започва да печели от първия ден и лека- полека бизнесът му се разраства, а сайтът му се класира все по- високо и по- високо. Има много успешни Интернет бизнесмени, чиито сайтове не са на първа страница в Google.

10. Липса на рекламен бюджет

Най- добрата новина е тази: вие не се нуждаете от НИКАКЪВ рекламен бюджет, за да започнете бизнеса си онлайн. Съществуват десетки начини за безплатна реклама и ако прилагате постоянно и последователно 7- 8 от тях вие ще се наложите и ще се задържите трайно на пазара.

Ще завърша със мотото на Nike: Just do it! Просто го направете! Започнете ли един път, вие НИКОГА няма да съжалявате!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...