Отиди на
Форум "Наука"

Проф.д-р Петър Славейков


Recommended Posts

  • Потребител

Уважаеми колеги,

Дължа да изкажа своята благодарност към всички, които подкрепиха кандидатурата ми за Ректор на СУ и не се поддадоха на инсинуациите по мой адрес, които нямат нищо общо с широко прокламирания „академизъм” от страна на многото псевдо – учени сред нас!

Проф.д-р Петър Славейков – Декан на Геолого-Географския факултет към СУ

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Моите уважения, но проф. Иван Илчев е напълно достоен за това място. Мисля, че човек не бива да се чувства пренебрегнат, ако загуби от него.

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Честито на спечелилия в надпреварата!

Според мен, новоизбраният ректор трябва да претвори в дела добрите идеи на всички кандидат-ректори на СУ.

Пожелавам му успех!

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Новият ректор на СУ е проф. Иван Илчев, досегашен декан на Историческия факултет. Той беше избран след балотаж, до който достигна и деканът на Химическия факултет проф. Иван Петков. Плановете на Илчев са да цифровизира документооборота в университета и да оптимизира администрацията. Според него много важно е да има специална политика за мотивиране на младите учени. Илчев смята да въведе диференцирано заплащане за преподавателите и персонала, да създаде публичен регистър на собствеността на СУ и да обявява всички търгове в сайта на алма матер. Програмата му включва и назначаването на зам.-ректор по стопанската дейност, който да е опитен мениджър.В отчета за двата си мандата бившият ректор Боян Биолчев наблегна на финансовото състояние на висшето училище. "За осем години имах много тежка борба с институциите за утвърждаване на университета и въвеждането на нормално държавническо мислене към него. Работих във финансов дефицит и дълбоко се надявам, че съм успял да направя нещо за достолепието на нашата алма матер", заяви Биолчев пред общото събрание. Като плюсове на своето управление той открои създаването на Медицинския факултет и спасяването на имоти на университета от държавните институции и реституционни претенции. "Радвам се, че създадохме нормални условия за паркиране в двора на СУ", добави Биолчев. Той получи остри критики от делегатите, че не каза какво е направил за качеството на образованието. По повод доклада на контролния съвет за множеството закононарушения и разхищения бившият ректор коментира, че се целяло да бъде компрометиран в края на мандата му.

Досегашният ректор на УНСС проф. Борислав Борисов беше преизбран за втори мандат. Той беше единственият кандидат и само осем души от 276 гласуваха "против". С близо 7 млн. лв. повече ще разполага висшето училище догодина, съобщи Борисов. Той е съветник на президента Георги Първанов и се похвали, че държавният глава му се обадил да му пожелае успех. Борисов каза, че през последните четири години е положена основата за развитието на УНСС и сега предстои "фината" работа по детайлите. Като успех той отчете рекордния брой кандидат-студенти. Борисов каза, че по време на първия му мандат е постигнат сериозен кариерен растеж, а участието в международни проекти е нараснало три пъти. Той допълни, че УНСС е единственият университет, в който преподавателите се подмладяват.

Членовете на общото събрание на Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" също преизбраха досегашния си ректор проф. д-р Станислав Семерджиев.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...