Отиди на
Форум "Наука"

Тайни на сътворението и на живота


ISTORIK

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Изводите от експериментите с ДНК потресоха даже самите учени: след насилствена смърт гените не се разрушават напълно, а оставят фантом, който носи информация. Той съществува около 40 дни! След това изчезва. Но не съвсем. Информацията, заложена в ДНК, никога не изчезва безследно. През 80-те екипът на ст. н. с. П. Гаряев получил удивителни резултати. Вземали ДНК от щитовидна жлеза на теленце и в кюветата на спектрометър "Малверн" я облъчвали с червена лазерна светлина. Фотоните на лазера, взаимодействайки с ДНК, сякаш изобразявали свойствата на препарата. Ако молекулата на ДНК притежавала способност за движение, това влияело върху поведението на фотоните. Опитвали се да разгадаят как два микроскопични набора хромозоми от мъжки и женски полови клетки "ръководят" издигането на грамадното "здание" на биологичната система, съставено от тухличките на живота - белтъците.

След поредица изследвания измерили спектъра на празното място, на което преди минути се намирал препарат от ДНК, а сега стояла чиста кювета. Лъчът на лазера се разсеял, както и в предишния опит - сякаш на пътя му имало невидима преграда. Получил се спектър като този на липсващата ДНК! Решили, че приборът се е счупил. И едва след десетилетие се разбрало какво е открил лазерът в "празното".

Разтопили в кювета клетъчни ядра и записали на спектрометъра какво става с тях. Махнали кюветата, но лазерният лъч отново се натъкнал на нещо. Това бил фантомът на „умрялата" ДНК. При топенето на ядрата се записвала информация от разтопените клетки на ДНК. Вероятно фотоните, разсеяни от молекулите на ДНК, се задържали в металните стени на кюветното отделение на прибора и образували своеобразен фантом с определена информация. Спектрометърът регистрирал фантома около 40 дни.

Принципното устройство на генетичния апарат на всички живи същества е приблизително еднакво. Затова процесите, които стават при разрушаване на наследствените програми, слабо се отличават от тези при теленцето, пиленцето или човека. Не е изключено такъв фантом да остава и след смъртта на всеки от нас. Възможно е той да остава години, десетилетия, но в по-фина форма. За нейното определяне се изисква много сложна и точна апаратура, каквато засега няма никъде.

В някои закрити лаборатории на света се извършват чудовищни експерименти и над генетичния апарат на човека: смесват негови хромозоми, да речем, с хромозоми на свиня, и получават нещо. Разбира се, това е нарушаване на всякакви научни етични норми. Но опитай се да спреш такива "учени". Повечето генетици не рискуват с подобни опити. Страшно е да си представиш какви чудовища биха се получили при смесване на хромозомите. Но фактически трансгенното инженерство от началото на 90-те години прави това.

Изкушението е много голямо. Доброволци да пострадат за науката винаги е имало. Такова "камикадзе" се оказал Гаряев. Той изследвал с лазерен лъч хромозоми от собствената си сперма. След това върнал лъча в резонатора на лазера, разширил лъча на лазерното излъчване и сам попаднал в пространството на неговото действие. Фотоните, превърнали се в радиовълни /това е най-новият научен факт, открит от групата на Гаряев неотдавна/, прочели информацията от хромозомите на учения в съда и мигновено се стоварили на експериментатора. Той веднага почувствал страшна слабост и едва не загинал. Даже намиращ се редом с него учен усетил пагубното въздействие на радиовълните. Самочувствието му се влошило. Но към края на вечерта болката и прилошаването му се прекратили. Колегата на Гаряев, дал за експеримента своите хромозоми, умирал в течение на още 10 дни. Температурата му се покачила до 41 градуса. Нямал сила, не можел нито да яде, нито да пие. Едва се измъкнал. Никой не може да обясни този феномен.

Гаряев предположил, че е получена някаква непонятна команда, с която на организма му било трудно да се справи. След време повторили експеримента, но тежки последици вече нямало. Нима били придобили вълнов имунитет?

Вирусите знаят къде да кацнат.

Вълнов имунитет! Какво широко поле за нови идеи и открития! Как днес се опитват да предотвратят едно от най-страшните вирусни заболявания - грипът? Със серуми. А вирусът на грипа и на СПИН, притежават способността да се видоизменят. И организмът не познава "новите" вируси. Болестта поразява човека, ако вирусът е попаднал на точно определени места в клетките и хромозомите - т. нар. "места за кацане". Според Гаряев вирусите имат система за "радарно насочване", същите тези вълнови излъчвания и радиовълни, благодарение на които те лесно разпознават района на внедряване в хромозомите.

Но ако изкривим сканиращото поле на вируса, то и неговата хромозома няма да узнае своето място за кацане и ще се "приземи" на друго, безопасно за човека място. Заразяване няма да възникне. С помощта на вълновата генетика могат да се създадат лъжливи места за кацане.

Вместо да се вкарват стотици милиони долари в създаването на ваксини, които не работят, и анти-спин програми, можем да се заемем с вълновите свойства на генетичния апарат на вируса. Изкуствено ще въведем в него, знаейки спектралните му характеристики, "замъгляване" и така ще развалим неговата система за насочване. А можем и да изменим в организма на човека местата за кацане или да създадем лъжливи такива и вирусът ще греши. Вземаме вируса на грипа. Снемаме неговия спектър, узнаваме какви вълни излъчва, а след това създаваме изкуствено излъчване, което го обърква. В самия разгар на грипа ще можем да сложим в джоба си компактен излъчвател и вирусът няма да ни въздейства - нито вирусът на СПИН, нито на грип или херпес.

Информацията остава и след смъртта.

Едва ли има някой, който да не знае за тези явления. Да речем, че човек няма ръка, а тя го боли, сякаш си е на мястото, както преди. Нещо подобно може да се случи и след изземане на зародиша от майката при аборт - такива жени към времето за раждане на вече несъществуващото дете, чувствали контракции. Вероятно това било проявяване на действието на фантома на плода - аналогично на фантомите на ДНК, получени при опитите на групата на Гаряев. Та нали след разпадането на "вълновия скелет" на фантома остават неговите фини обвивки. На какво са способни те, науката все още не знае.

Оттук и изводът: мисълта на Твореца, заключена в ДНК, е неунищожима. Фантомите потвърждават, че човек не умира до край. Нищо не изчезва безследно. Остава нещо под формата на информация и, може би, то е безсмъртно...

Емилия Манолова

Вестник „Политика"

post-471-1208195313_thumb.jpg

post-471-1208195334_thumb.jpg

post-471-1208195350_thumb.jpg

post-471-1208195375_thumb.jpg

post-471-1208195410_thumb.jpg

post-471-1208195439_thumb.jpg

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Ахахаха каква глупост просто ще падна от смях...

Извинявам се ама Емилия Манолова вероятно е взела за източник някое руско списание от типа на нашите Психо и Зоната на Здрача..

Ей тия руснаци много се наредиха с техните експерименти (безумно ненаучни, тенденциозни, неповторими и смешни - така ме забавляват, че не мога да си махна усмивката от лицето) и заключения...

Нямам друг коментар освен смехотворно.

Това за 40 те дни цепи мрака

Това за дето им ставало лошо направо ме кара да го пратя като виц на всичките биолози, които познавам..

Ахаххаа облъчвали ги с лазер (сигурно някой хитро се е сетил да намаже с фоточувствителна емулсия плота ахаха) лелее много са жалки...

Това е от типа на изследванията на Мулдашев на очите и алтлантите и лемурците дето били с носове вивритюлки..

Хора дайте да направим един раздел "бисери" за такива статии :partytime2:

давайте още ако има че тъкмо ми беше лошо настроението и си го оправих!

ахахахах

как мое бе, фантоми ахахаххахаххах

40 дни охоххоххо

о божкеее

Питам се защо като тука като облъчват с лазер клетки в нашата българска академия на науките и всякакви подобни неща ни един фантом не се пръкна? :crazy_pilot: явно българските отлитат бързо

Явно в Русия има по-добра почва за фантоми.. :bigwink:

Много танкс за забавлението!!

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...