Отиди на
Форум "Наука"

Християнството от зараждането му до днес...


stanislav_romanov

Recommended Posts

  • Потребител

винаги съм чувал за разновидностите на християнството или че Иисус и Алах са един бог,в като вярват различн народи....Пиша тази тема за да резбера всичко около християнството и този слух за мюсулманството и Иисус!Моля всички,които знаят интересн и любопитни неща да ги споделят :biggrin: би ми се искало да разбера разликата между католици,православни,лютерани и протестанти !знам,че ще ми помогнете :bigwink:

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
  • Потребител

Доста обширна тема. Факт е, че бог е един, но хората искат да си създават проблеми,затова има различни религии. Това е може би начинът на възприемане на Бог. Иисус се приема от исляма, но като пророк, не като Божи син.Затова и има толкова голям спор между двете учения.

Редактирано от Sham
Link to comment
Share on other sites

  • 13 years later...
  • Потребител

Християнството е учение, което не би трябвало да е различно от учението на своя създател - Христос, или по-точно помазаникът, божият помазаник Исус от Назарет нашият господар. Ако такава разлика се появи, това означава че дадените християни, било отделна личност, било група от тях са започнали да се отклоняват от вярата. Библията дава много предупреждения да се внимава за отклоняване. Някои от тези отклонения са свързани с отклоненията на основните религии:

Цитирай

  1. А Духът ясно говори, че в последните времена някои ще отстъпят от вярата, като се предават на мамливи духове и бесовски учения   2. чрез лицемерието на ония, които говорят лъжа и имат жигосана съвест,   3. които забраняват да се встъпва в брак и съветват въздържане от ястия, що Бог е създал да ги ядат с благодарност верните, и ония, които са познали истината.   4. Защото всяко творение Божие е добро, и нищо не е за отхвърляне, щом се приема с благодарение,   5. понеже се осветява чрез слово Божие и с молитва.

Както може да се види, ако и православния превод да е доста стар и неясен, демоничните учения и нечистата съвест ще (това е казано преди 2000 години) доведе до това християнски лидери да забраняват брака и да забраняват определени храни. Има две групи християни, които забраняват брака за  своите служители и всички знаем, кои са те – католиците и православните. И има една група, които са абсолютни забранители на определени храни, като има тенденция да се появи и една нова група с подобен заряд. По-старата са адвентистите, по-новата се наричат сами себе си месияни. Аз не се наемам да съдя кой колко се е отклонил, по-скоро го казвам, като пример за това, че много пъти това, което дадена група християни обявяват като развитие, е отстъпление. А предупрежденията да доста повече. 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...