Отиди на
Форум "Наука"

40 200 българи излежават присъди в над 100-тина чужди затвора


Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Чуждите затвори са пълни с българи. 40 180 нашенци търкат наровете в над 100 затвора по света. Те са чули присъдата "виновен" в периода от 1998 г. до септември 2009 г. 2322 българи са задържани в арести зад граница до началото на септември, сочат последните данни на външното министерство. Статистиката се оповестява за първи път по искане на в. "Стандарт".

Към 1 септември тази година зад граница има задържани 2322 нашенци в арестите. Част от тях още чакат да чуят присъдата си. Истинската цифра вероятно е по-голяма, тъй като в редица държави местното законодателство не позволява българското посолство да бъде информирано без разрешението на задържаните.

Най-много присъди срещу българи в последните 10 години са издадени в Германия -24 432 В момента в германски затвори лежат 163-ма български затворници - предимно за източване на кредитни карти и банкомати.

Веднага след Германия по брой осъдени от 1998 г. насам се нарежда Гърция. Там са произнесени 4333 присъди срещу българи, четири от които доживотни за наркотрафик. В момента 292-ма нашенци трият наровете в гръцки арести.

Във Франция изтърпяват наказание 2184 българи, в Испания - 1506, в Австрия - 1460, а в Чехия - 1398.

В Кувейт и в Бахрейн лежат по двама българи – заради фалшифициране на банкови документи.

Най-малко - по един българин е лежал в Австралия, Бразилия, Еквадор, Доминиканската република, Малта, Мексико и дори - в Ямайка.

Българите са царе на измамите с фалшиви банкови карти, показват присъдите срещу наши в Европа и САЩ. В Америка най-често сънародниците ни лежат в затвора за източване и пране на пари, измами в интернет и фиктивни бракове за зелена карта. В Испания и Белгия пък присъдите са основно за сводничество, кражби, наркотрафик и пътни инциденти. В Латинска Америка и в Турция българи са осъждани най-често за наркотрафик. В Италия български граждани лежат заради кражби, фалшифициране на евробанкноти и за различни измами. Във Великобритания – за кражби и дребни нарушения. Във Франция – за кражби, сводничество, банкови измами и убийства.

Антония Кюмюрджиева и Красимира Темелкова

http://paper.standartnews.com/

post-471-1254135408_thumb.jpg

post-471-1254135425_thumb.jpg

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Има нещо гнило в Дания, беше казал Шекспир. Ако използваме тази крилата фраза, бихме могли да кажем: "Има нещо гнило във в-к "Стандарт"!"

Защо смятам така... Според мен, нещо с горната статистика не е наред.

Явно някой бърка издадени присъди, с излежаващи присъди.

Статистиката странно започва с Германия, където лежат само 163-ма и преминава през Гърция с 292 души, Франция с уж над 2000 души, за да завърши с Ямайка и Австралия с по един. Впечатляваща е и малка Австрия, където според статията има 10 пъти!!! повече опандизени от Германия?!?!?!

Този вестник не си струва да се чете.............

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Чакайте, те българи ли са или български граждани? Аз чух по канадската телевизия, че по-голямата част са ... мургави!

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...