Отиди на
Форум "Наука"

Възможност за съвместен спътник???


Recommended Posts

  • Потребител

Ето какво предложение е дало едно от отделенията на Руската академия по космонавтика :

Проект "Созвездие"

Дали някой български университет ще прояви интерес!?!

Или ще продължаваме да бъдем страна от третия свят!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
...предлагает университетам России, СНГ и ближнего зарубежья...
1. Поканата не е адресирана към български университети - нашата страна не попада в споменатите категории;

2. Представи си само, какво ще стане ако някой предложи да проявим самоинициатива да се включим в тази програма - русофобите ще го изядат веднага (те и тука сега ще те почнат, ако темата се развие) - и издигналият такова предложение веднага ще бъде обявен за комунист, татаромонгол, агент на КГБ, родоотстъпник, фен на Гоце, виновник за атентата от 1925-та, и т.н.;

3. Поканата е адресирана към университетите, а нашата космическа наука е съсредоточена почти изцяло в БАН - а отговорните фактори там сега са заети изцяло с вътрешните си междуоособици;

4. Както напомних тук тези дни (което бе възприето кат уронване на нежните религиозни чувства на православните), с актуализацията на държавния бюджет (първа след Виденовата зима) парите за наука и образование бяха орязани с около една пета (а конкретно за наука - с още повече), а парите за Българската православна църква и за социални помощи бяха увеличени с почти същия относителен дял - така че посланието на българското народонаселение към научната ни общност е ясно - ние, научните работници, не сме му нужни - то иска общественият ресурс да се изразходва не за научни изследвания (особено пък съвместно с Путинова Русия - опазил ни Бог!), а за угояване на попчета и монаси и за финансиране на размножването на лумпенизираните елементи.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Как да говорим за космически науки в България, като ние сме единствената държава в ЕС, която не е изявила желание да стане член на ESA. За съжаление, нашите управници са толкова късогледи, че не могат да видят (или не ги интересува) изгодата от членство в Европейската Космическа Агенция. Като погледне човек, какъв е членският внос на държавите от нашия ранг, се чуди как може една (която и да е) държава да пропусне такъв шанс.

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

Има време, не трябва да се гледа така черногледо на нещата...

Има хора в България, които не просто искат България да стане член на ESA, а работят над това...не трябва този песимизъм да ви залива.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

България определено спада към

ближнего зарубежья
.Нашите физици редовно са на специализация в Дубна , защо да не може и някой наш университет да се включи в инициативата!Единственото което липсва е инициатива от самите български университети.Науката е средоточена там където се прави. Никой няма монопол над нея.

И не виждам защо трябва да се обръща внимание на разни русофоби и други подобни! Подобни идиоти има навсякъде и ако трябва да се съобразяваме с тях одавна да сме изчезнали като държава!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Е тази цена вече е по силите на всеки университет!!!

A company is selling kits to build and fly small satellites for $8,000.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...